Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

THE WHIP.

När England avskaffade slaveriet 1833, långt före USA 1865, skedde det med enorma ekonomiska kompensationer till slavägarna. Om detta utköp handlar en nyskriven teaterpjäs, The Whip, ”Piskan” (BBC). https://www.bbc.com/culture/article/20200205-how-britain-is-facing-up-to-its-secret-slavery-history

Miljöpartiet avvisar Stefan Löfvens flyktinglösning med ett ”rörligt volymmål”. Förhandlaren i migrationssamtalen anser att den strider mot den ideologiska hörnsten som partiet vilar på. – Jag anser inte att vi kan ställa oss bakom en överenskommelse som har det här fruktansvärda innehållet, säger Annika Hirvonen Falk (MP). Och (V) säger att (M) kidnappat migrationskommittén – ”rasismen kommer att öka”.

SD backar rejält i SVT/Novus mätning – framåt för S. Socialdemokraterna har stärkts under krisen, visar SVT/Novus opinionsundersökning i maj. För SD går det utför.

Konsten: Zdislav Beksinski: Målning/Installation.


Unknown.jpeg

***

Citatet: Låt oss bryta med de tvenne fördomarna om kapitalet som välgörare och staten som försyn. Och i våra grupper, på våra kongresser, i våra fackföreningar och kommuner finner vi de element som är nödvändiga för byggandet av ett nytt samhälle, ett arbetets och frihetens samhälle, befriat från kapital och stat och från auktoritetens kult”. — Peter Kropotkin 1920. 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: