Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NMR OCH SD LURADES VAKTA STATYER. IGEN.

USA är nu fritt från sydstatsflaggor, skriver TT. Och när blir USA fritt från rasism? Inte under Trump det är då ett som är säkert. Nu senast kallade han BLM för en ”hatrörelse”. Otroligt men sant. Han missade tydligen den amerikanska historien i skolan. Och nu kommer här mer orwellskt nyspråk.

Än en gång: listan på djurrättsaktivister som dödats av djurägare och jägare – med särskilt informationsbehov på GPs redaktion. Djurrättsaktivisterna har däremot inte dödat en enda människa. Eller ett enda djur. Så, vilka är ”de våldsbejakande terroristerna” här? Läs och begrunda.

 • 1976: Anti-jaktaktivisten William Sweet blir dödad av en jägare efter att han bett honom att sluta skjuta fåglar.
 • 1988: Anti-avskognings-aktivisten Chico Mendes blir mördad i sitt eget hem på en order av en boskapsägare.
 • 1991: Den 18-årige jaktsabotören Mike Hill körs över och dödas av en jägare. Dödandet påstås vara oavsiktligt. Inget skadestånd utkrävs av föraren Allan Summersgill.
 • 1993: Den 15-årige jaktsabotören Tom Worby blir avsiktligt dödad av en jägare samtidigt som andra jägare står och skrattar och proklamerar en seger. Föraren, Alan Ball, åtalas inte.
 • 1995: Djurrättsaktivisten och anti-djurtransport-aktivisten Jill Phipps körs över och dödas av en lastbil som transporterar levande djur för export vid en protest på Coventry flygplats. Kronans åklagarmyndighet beslutar att inte väcka något åtal mot föraren.
 • 1995: Dr Karel Van Noppen, en belgisk veterinär och köttinspektör, mördas efter att ha undersökt olaglig användning av tillväxthormoner i kött- och mejeribranschen.
 • 2003: Djurrättsaktivisten Jane Tipson mördas i ett påstått kontraktsmord efter att ha protesterat mot byggandet av ett delfinakvarium i St Lucia. Hittills har hennes mördare inte hittats eller åtalats.
 • 2005: 73-åriga anti-avskognings-aktivisten, Dorothy Stang närmas i Amazonas av 2 beväpnade män som arbetar på uppdrag av en djurodlingsorganisation. Tillfrågad om hon har några vapen, visar hon sin bibel och säger att det är allt hon har. Hon får ett skott i magen, faller till marken och blir sedan skjuten ytterligare 5 gånger till döds.
 • 2006: Joan Root, en aktivist mot olagligt fiske, mördas av 4 beväpnade personer i sitt eget hem. Hittills har hennes mördare inte hittats eller åtalats.
 • 2011: 2 anti-avskognings-aktivister, Jose Claudio Ribeiro da Silva och Maria do Espirito Santo, dödas av inhyrda hitmen efter år av ständiga dödshot från boskapsrancher. Huvudmannen är frikänd, inga andra är åtalade.
 • 2013: Jairo Mora Sandoval, en havssköldpaddsaktivist, blev bunden, slagen och sedan dödligt skjuten i huvudet efter att ha kidnappats tillsammans med 4 andra aktivister.

Källa: https://www.sourcewatch.org/index.php/Environmental_and_animal_activists_injured_or_killed?

I lördags lurade ett uppenbart trollkonto på Flashback svenska högerextremister till att vakta Linnéstatyn i Växjö. Under tisdagen var det dags igen. Ännu ett uppenbart trollkonto med namnet “antifasverige” gick ut med en falsk uppmaning på Reddit där människor uppmanades till att sluta upp och riva Linnémonumentet i Stockholm (Aktuellt Fokus). Dom gick på det – igen.

Konsten: S. Jacobson: Détourne.


detour.jpeg

***

Citatet: ”Att bli regerad är att bli bevakad, inspekterad, utspionerad, dirigerad, reglementerad, placerad i en fålla, indoktrinerad, uppläxad, kontrollerad, värdesatt, censurerad, kommenderad, och det av personer som varken har befogenhet, kunskap eller förmåga.”    — Pierre-Joseph Proudhon (1809-1865) anarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: