Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SKJUTNING I CHOP, SEATTLE.

Minst tolv personer har gripits när polis tidigt under onsdagsmorgonen lokal tid slog till mot det av demonstranter ockuperade området CHOP i Seattle. Den självstyrande, polisfria zonen har under de senaste veckorna skakats av flera skjutningar som krävt två tonåringars liv, enligt The Seattle Times.

En person dödades och sju andra skadades allvarligt, en av dem ett barn, när en pistolman öppnade eld i ett livligt område i den amerikanska staden Seattle. Polisen sa att pistolmannen flydde från platsen och är fortfarande på fri fot (BBC). Detta var det andra dödsoffret sedan polisen sökt återta den polisfria zonen, CHOP, i Seattle – som omfattar sex kvarter. Försvara CHOP! Befria nya områden!

GP fortsätter att försöka svärta ner djurrättsrörelsen i flera artiklar. Man påstår att det används ”våld” och ”terrorism”. Allt är relativt men de som internationellt verkligen använt våld och till och med mördat människor är djurägare och jägare. Detta verkar GP helt ovetande om. Det våld och den plåga som djuren utsätts för verkar heller inte räknas. Den enklaste lösningen på konflikten är att t.ex. minkfarmer, djurförsök,”cirkusar” och delfinarier förbjuds, något som andra länder redan infört och som även här har brett folkligt stöd. Att bojkotta mejeriprodukter och kött blir också allt vanligare.

”Djurrättsrörelsen har faktiskt fått igenom en hel del och  Sverige kan man säga har haft en ganska framgångsrik djurrättsrörelse”, säger Kerstin Jacobsson, sociolog som forskat i ämnet, i en artikel i Svensk Jakt.

***

Konsten: Johan Christian Dahl: Stalheim.

Unknown

***

Citatet: ”Staten är en förtärande abstraktion i folkens liv, en väldig kyrkogård där all sann strävan, alla levande krafter i ett land samlas för att fromt och frikostigt låta offra och begrava sig i denna abstraktions namn”. — Mikhail Bakunin (1814-1876).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: