Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VRÄKNINGAR FÖRBJUDS I SPANIEN.

Den spanska vänsterregeringen inför nu flera åtgärder för att hjälpa de svagaste i samhället under Coronakrisen. En av åtgärderna är en reform som förbjuder hyresvärdar att vräka någon de nästkommande sex månaderna. Det blir inte heller tillåtet att stänga av hyresgästernas vatten eller el (Aktuellt Fokus).

S-politikern: ”Volymmål är ovärdigt svensk migrationspolitik” (ETC). Socialdemokraternas förhandlande om volymmål i migrationspolitiken har inte enhälligt stöd i partiet. Det finns ett starkt motstånd både i socialdemokratiska partiet och arbetarrörelsen, hävdar riksdagsledamoten Magnus Manhammar (S.)

I en studie från Centret mot våldsbejakande extremism (CVE) pekas djurrättsaktivister ut som ”våldsbejakande”. Det är precis tvärtom. Djurrättsaktivister utsätts för våld, även mord, av djurägare och jägare – 11 fall mellan 1976 och 2013. Lista: https://gatorna.info/threads/om-hetsen-mot-djurrattsaktivister-2009/

Anarki i norr-träff 16-20 juli. När: 2020-07-16 10:00. Var: Söderbergs, Gässjö. Den 16 till den 20 juli bjuder vi in till anarkistisk nätverksträff. Om du har lust är du välkommen innan och att stanna efter. Det är en träff öppen för alla som är intresserad av eller nyfiken på anarki och frihetlighet. För att vi ska ha lite koll på hur många som kommer vill vi gärna att du anmäler dig. Tanken är att träffen ska vara mer praktiskt lagd, med gott om tid för att bara hänga och lära känna varandra bättre. Vi har preliminära förslag på programpunkter men alla är välkomna att bidra till programmet. Vi har också en önskan att planera och genomföra en aktion under träffen.

Förslag på workshops och infopunkter:

  • – Anlägga odlingsbäddar ws
  • – Trädklättring ws
  • – Lockons ws
  • – Självförsvar ws
  • – Vilseskogsinfo
  • – Byggprojekt
  • – Föreläsning om när byarna sprängdes – enskiftesreformen

Träffen är självorganiserad och vi skapar den tillsammans och det är knytis som gäller med maten.

Vi bor, lagar mat och har workshoparna utomhus, så det är tält och oömma kläder som gäller. Det finns några sovplatser under tak för den som saknar tält. Vid regn får vi försöka få plats i något av husen.

På grund av coronapaniken begränsar vi denna träff till max 50 personer (vilket knappast kommer uppnås) och vi ser till att hålla minst 2 meters avstånd till våra kamrater ifall du inte fått samtycke till närmare umgänge.

— Kärlek och raseri (via gatorna.info).

Konsten: Molotov Madonna.


images-2.jpeg

***

Citatet: ”Borgarklassens strävan efter hegemoni är en ambition att förhindra att de underställda blir medvetna om sig själva som en specifik och exploaterad klass.” — Antonio Gramsci (1891-1937) marxistisk filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: