Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN POLISFRI FRAMTID?

Vad ska vi göra med de arbetslösa snutarna när vi äntligen avskaffat polisstyrkan? Efter globala demonstrationer för Black Lives Matters, befinner sig polisstyrkor över hela världen sig tvungna att ställa – och svara – på svåra frågor. Det har till och med varit prat om att officiellt avskaffa polisen i Minneapolis eller en systemreform i New York. Till och med den tyska polisen uppmanas att svara på några svåra frågor.

Nu har parlamentet i Berlin antagit Landesantidiskriminierungsgesetz (antidiskrimineringslagen, LADG) som antogs av Berlinparlamentet. Vissa människor drömmer till och med om en polisfri framtid. Och det är inte som om den här typen av drömmar är något nytt – de har funnits länge – långt innan det kontroversiella mordet på den afroamerikanska mannen som heter George Floyd. (Anarchist Worldwide).

Amineh Kakabaveh och Nooshi har rätt. Tjänar man över 400 000 kronor i månaden så bör man beskattas 100 procent. Allt annat är rent vansinne. Det är hög tid att frågan om existensmaximum kommer upp till ytan (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/sverige-maste-infora-existensmaximum/

Konsten: TTP kalligrafi. Grymt snyggt. Tags är också konst.


4a26748523bc7d43dd79d82130045e43.jpg

***

Citatet: ”I veckan sparkade Trump och Republikanerna igång hans kampanj inför presidentvalet den 3 november med ett möte i Tulsa, Oklahoma. I talet sade han att amerikanerna ska skatta sig lyckliga för att ha honom som president. – Ni har sån tur att jag är president, sade han.Varför det? En självupptagen mallgroda, om ni frågar mig”. — Lena Mellin i AB.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 27 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: