Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SDs SEXISM AVSLÖJAS I GÖTEBORG. BORT MED DE SVENSKA KRIGSHERRESTATYERNA!

Donald Trump har korsat många röda linjer under de senaste tre och ett halvt åren, men han har äntligen korsat en som kan kosta honom politiskt. Fascinationen för hans fascistiska marsch till St. John’s Episcopal Church och hans blasfemiska uppvisning av en bibel (som hölls bakochfram och uppochned) framför kyrkan har framkallat betydande kritik, bland annat från de högsta militära och civila ledarna i Pentagon (Counterpunch).

Minst 20 indiska soldater har dött efter en ”våldsam konfrontation” med kinesiska trupper längs ländernas de facto-gräns i Himalaya sent på måndagen, har den indiska armén uppgett (CNN). Båda länderna har kärnvapen.

”Byt ut Karl XII mot en staty av Greta. Vi ska inte freda minnesmärken över förtryckare”, skriver Jan Björinge, tidigare stadsdirektör och kulturhuvudstadsdirektör.

          Se även föregående krönika:

         Det tog skruv!

 


tegnerfana2

Reaktionären Esaias Tegnér med påsatt rödsvart flagga i Lund under Karl XII-spektaklet 30 november (numera avskaffat).

***

SD-nämndeman i Göteborg: ”Vänsterluder räknas inte som kvinnor”. En SD-politiker som är nämndeman i Göteborg skrev på tisdagen en tweet med texten ”Vänsterluder räknas inte som kvinnor”. Jimmie Åkesson tiger.

Skolor vill inte ta emot elever med diagnoser eller inlärningssvårigheter, larmar rektorer som ombeds lämna referenser på elever som ska byta skola. En forskningsstudie från Institutet för näringslivsforskning visar att både fristående och kommunala grundskolor väljer bort barn med diagnoser. Det är helt oacceptabelt. Det är barnen som väljer skola, inte skolan som väljer barn!

***

Konsten: Jenander: Jimmy spelar falskt.

Unknown

***

Citatet: ”Ekeroths järnrörsfilm kan beskrivas som den kanske bästa mediala skildring som gjorts av Sverigedemokraterna. Allt finns med; sexismen, intoleransen, våldet, rasismen, lögnerna, den dubbla bokföringen och ögontjäneriet. I princip varje scen kan placeras in i en större kontext vad gäller Sverigedemokraternas verksamhet, historia och ideologi.” — Gellert Tamas i AB om SD-skandalen 2010-2012.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: