Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

FÄRRE POLISER FÄRRE BROTT?

Allt fler amerikanska poliser säger upp sig efter George Floyd-skandalen för tre veckor sedan. Rollen som USA: s straffrättsliga system har katapulterats till  framkanten av den nationella diskursen med tusentals som kräver stora förändringar (CNN). Färre poliser – färre brott.

Häkteschef döms efter man törstade ihjäl. Rami, 23, törstade ihjäl i häktet i Sollentuna 2017, efter att ha hållits isolerad. Häkteschefen friades i tingsrätten men döms nu för tjänstefel av Svea hovrätt. Straffet blir böter (AB). Billigt för ett människoliv och en plågsam död! Men det var ju bara en invandrare, inte en ”riktig svensk”. Palmemordets  rättsprocess pågick i 34 år, kostade drygt en halv miljard och med en belöning på 50 miljoner som motor. Likhet inför lagen? Ånej.

Högsta domstolen ska pröva ett fall där en ung nazist knuten till Nordisk Styrka dömdes för brott mot knivlagen. Han greps på sin gymnasieskola i Enköping med två knivar på sig samt hade ett järnrör i skåpet. Innan dess hade 17-åringen pratat om raskrig och gjort sökningar på internet på bland annat preskriptionstiden för mord (Expo). Förbjud rasistiska organisationer och gör det nu. Och våga inte röra AFA, det enda verkliga skydd vi har mot nazismen.

Konsten: Maurice Denis: The Muses, 1893. Mera långklänningar i dagens mode!


MauricDenisTHE muses1893

***

Citatet: ”Jag skulle känna mig tryggare på ett kafferep med alla intagna på Kumla och Hall än jag gör om jag tvingas stå i samma snabbmatskö som två snutar.” — Quetzala Blanco, krönikör.

***

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: