Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RÄTTVISA FÖR RAYSHARD BROOKS! SD-KOLLAPS I GÖTEBORG.

Demonstranter har blockerat en motorväg i staden Atlanta i Georgia, USA, och satt eld på en restaurang där en svart man, Rayshard Brooks, sköts ihjäl av polisen i fredags kväll. Oroligheterna i Atlanta bröt ut sent på lördagen. Den 27-årige mannen dödades utanför restaurangen i samband med en poliskontroll. Polisen som sköt har avskedats och Atlantas polischef har avgått. Flera demonstranter är gripna. (BBC).

TV4 avslutar samarbetet med Alexander Bard efter kritik mot hans inlägg på Twitter om Black Lives Matter-rörelsen. På Twitter skrev Bard under lördagen bland annat att svarta människor ska ”sluta leva på bidrag”. Hans ord har mötts av en kritikstorm i sociala medier och en namninsamling som krävde att TV4 avslutade sina samarbeten med honom samlade över 30 000 underskrifter (TT).

SD har tappat varannan väljare i Götet. Från 20,9 till 10 % på sex månader – det talas om en SD-kollaps. Graffitikonstnären Carolina Falkholt skriver på Facebook: ”Dunderskön inledning på sommaren. Götet leder utvecklingen framåt”. 👊❤️

Konsten: S. Jacobson: Hardedge 12. O.p.p. 2019. En gåta: vad heter den mörka färgen i nedre delen av bilden? Säg nu inte ”olivgrönt”. Men det är lättare att säga vad denna färg inte är än vad den är. En förut osedd färg? Hoppas, hoppas…


hardedge12jpg

***

Citatet: ”Under marxisternas proletariats diktatur kommer partiledarna att koncentrera regeringens tyglar i en stark hand och dela upp massorna i två stora arméer – en industriell och en agrikulturell – under direkt styre av staten.” — Mikhail Bakunin (1814-1876) i prekognitiv insikt.

vinjett2

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: