Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HIDING IN THE LIGHT. BYE, BYE MATS SKOGKÄR!

Utredningen visar att ”Skandiamannen” Stig Engström (M) mördade tidigare statsminister Olof Palme, uppger chefsåklagare Krister Petersson på onsdagens pressträff. Utredarna har inte lyckats koppla rätt vapen till kulorna som hittades på Sveavägen. Engström avled år 2000. Därmed läggs förundersökningen ned. Palmes söner tror att åklagaren har rätt, och det tror jag också. Engström använde strategin ”hiding in the light” och klarade sig undan. Men den 34-åriga utredningen var en katastrof redan från början och numera finns det mycket annat att tänka på.

images

Stig Engström.

En glad nyhet: ”Förra veckan tvingades Sydsvenskan göra sig av med sin ledarskribent Mats Skogkär efter att denne twittrat om ‘vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet’, som han menar är ett bevis för dess ‘strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här’. Rakt av en högerextrem konspirationsteori” skriver ETC. Bye, bye Mats Skogkär. Äntligen, äntligen! Tack. https://www.etc.se/ledare/grovt-overtramp-nar-arpi-anklagar-blm-rorelsen-rasism-mot-vita

Svt skriver: Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär omplaceras till en tjänst där han inte kommer att skriva. Detta sker i samband med att han skrivit en omdebatterad tweet om protesterna i USA som tidningens ansvarige utgivare tagit avstånd ifrån, något som tidningen Journalisten var först med att rapportera.

BLM-demonstrationerna i Malmö och Göteborg. Hundratals personer deltog  i Malmö på tisdagskvällen. Strax efter klockan 17 inleddes en manifestation på Möllevångstorget där deltagarna stod stilla på kryss som ritats i marken (AB). Ännu en BLM-demo planeras inom kort. Som jag skrivit tidigare: det går att kombinera antirasism och anticorona. Här är en helt fantastisk ögonvittnesskildring från BLM-demon i Göteborg 7/6: https://gatorna.info/threads/ogonvittnesskildring-fran-goteborg-76-2638

Släpp alla ur förvar! När: 2020-06-15 18:00. Var: Gustav Adolfs torg, Malmö. Kom och manifestera mot gränser och förvar! Visa solidaritet och lyssna på tal av personer med erfarenhet av att sitta i förvar med flera. Ta med plakat eller banderoller om du vill. Tänk på social distans, vi markerar ut platser så alla kan hålla avstånd, max 50 pers (gatorna.info).

Konsten: Vangel Naumovski: Horizontal Galaxy, 1980.


horizontal-galaxy-1980.jpg!PinterestSmall

***

Citatet:  ”Dessa satans mördare”. — Olof Palme (1927-1986) statsminister, om Francos garroteringar 1975.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 10 juni, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: