Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DIKTATUREN USA.

Donald Trump är nu en fullfjädrad diktator av Mussolinikaraktär skriver Emma Lundström i  Internationalen. The Guardian beskriver det väl: ”Hans auktoritära tendenser inkluderar en kärlek till militärparader, att sätta sitt namn på byggnader, att anställa familjemedlemmar, att iscensätta populistiska manifestationer, att gissla medierna och att hota att fängsla politiska meningsmotståndare. Han livnär sig på konflikt.” http://www.internationalen.se/2020/06/usa-pa-randen-till-en-diktatur/

Onsdagens Palmebesked väntas bli historiskt – och Aftonbladet erfar att regeringen redan har informerats. Chefsåklagare Krister Petersson har utlovat teknisk bevisning och enligt personer med känningar inom Socialdemokraterna har Palmeutredarna säkrat ett vapen: – De har mordvapnet, tror S-profilen Daniel Suhonen (AB). https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/g7b6r9/aftonbladet-erfar-att-regeringen-informerats-de-har-mordvapnet 

Äldrevården i Sverige har svälts ut sedan 1992 och är idag helt dysfunktionell vilket pandemin tydligt har bevisat. Den behöver en massiv upprustning med anslag och personalförstärkning, inte minst med särskilt anställda läkare – något som överhuvudtaget inte finns idag. Varje person inom äldrevården ska ha tillgång på läkare, medicin, tillräckligt med mat och dryck och i övrigt kvalificerad behandling livet ut. Och dit räknas inte ”palliativ vård” som enbart syftar till att förkorta livet. Det finns erfarenheter från en mer generös hospisverksamhet att tillämpas här.

Konsten: Odd Nerdrum.


Odd-Nerdrum-Tutt'Art@-1

***

Citatet: ”Mycket av världens elände är resultatet av i demokratisk ordning fattade beslut.” — Olof Palme (1927-1986) statsminister.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: