Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANTI-CORONA, ANTI-RASISM OCH POLITISKT VÅLD.

Museets mästerverk återuppstår – nu med ansiktsmasker. Ett museum i Storbritannien har detournerat några av ämnena i dess målningar – hur de skulle skydda sig själva under en lockdown. Fitzwilliam-museet i Cambridge har släppt en Masterpieces 2020 Edition, med fem välkända porträtt med extra skyddsmasker. Upplagorna säljs som vykort för att stödja museet under stängningen (BBC).

USA:s president Donald Trump anklagar amerikanska antifascister för att ligga bakom kravaller i landet och vill terrorstämpla deras nätverk. Samtidigt vill Sverigedemokraterna göra samma sak här i Sverige. Nu berättar en av Antifas lokalgrupper i Sverige för Dagens ETC att de ser tydliga kopplingar mellan kraven. https://www.etc.se/inrikes/svenska-antifa-aktivister-hogern-tycker-att-vi-ar-varre-fascister

Det är Staten, nazisterna och hustrumisshandlarna (av vilka somliga är poliser) som står för merparten av det politiska våldet i Sverige. Inte AFA som dödat 0 personer medan polisen dödat 38 och nazisterna 47. En viss skillnad om man säger så…

Efter en timme upplöstes Black Lives Matter – demonstrationen i Göteborg vilket orsakade kravaller. Polisens ovana att ingripa trots att det inte behövs verkar ha provocerat fram oroligheterna. På andra håll i världen har polisen avstått från att ingripa mot demonstranterna som i sin tur varit noga med att hålla avstånden. Det är alltså fullt möjligt att kombinera anti-corona och anti-rasism. Den svenska polisen borde avvecklas och ersättas med något helt annat – liksom man beslutat att göra i Minneapolis.

Konsten: Claude Lorrain: Embarcation of Ulysses.


embarkation-of-ulysses-1646.jpg!PinterestSmall

***

Citatet: ”Om alla styr finns inga styrda och därmed ingen Stat”. – Michail Bakunin.

lovepeace-jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 8 juni, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: