Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MOT VITA HUSET!

Mellan 100 000 och 200 000 personer väntas deltaga i den antirasistiska demonstrationen i den amerikanska huvudstaden Washington DC på den nionde dagen av de enorma protesterna. Ett dussintal evenemang planeras. En gata har döpts efter George Floyd. Vita Huset är demonstrationens mål.

Den 6 juni är det Internationaldagen som jag kallar den. Och midsommarafton infaller detta år den 19 juni. Att fira midsommar är en väldigt gammal tradition som från början går tilllbaka till ett firande av vårens spirande växtlighet och har sitt ursprung i norra Europa. Midsommar firas alltid i närhet till sommarsolståndet. Allra nördigast är att fira midsommar i Stonehenge, megalitmonumentet i England som låter solen falla in i en särskild vinkel denna dag. Där brukar nutida druider dyka upp.

”1,6 miljoner alltmer bortglömda och undanskuffade äldre som precis har fått dörren till resten av samhället igenslagen rakt i ansiktet. Det är vi som ska vara solidariska med resten av Sverige genom att sitta ensamma i våra hus och lägenheter. Vem är solidarisk med oss?” skriver Britta Svensson i AB. 

Det ligger något i det men jag tror att det går över – som allting annat. Förändring är det enda säkra i livet. Här finns det Uppmuntran, 5 stycken, faktiskt. Håll ut.

Konsten: Caspar David Friedrich (1774-1840). Skönt & fridfullt. Perfekt.


riesengebirge.jpg!PinterestSmall


***

Citatet: ”Anarkismen är den enda riktning vänstern kan ansluta sig till när Staten fallerar”. —Abe Greenwald, Commentary 27/3 2011.

lovepeace-jp

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: