Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DIVIDED STATES OF AMERICA.

Trump gömde sig i Vita Husets bunker, viftade med en bibel och vill nu ”dominera” stadsbilden med militären. Med utstuderad fräckhet. Istället för att ena nationen gör han allt för att splittra den. Inte ett ord om rasismen och polisvåldet, istället skyller han situationen på – Antifa! Men vreden hos befolkningen är äkta och fullt befogad. Trump har missbedömt läget och det kan bli hans fall. Nedan ABC News från protesterna mot polisvåldet i USA.Försvara Blodstensskogen! Som en del av gentrifieringsprojektet i Eriksberg har Uppsala kommun beslutat att Blodstensskogen ska skövlas och ersättas med höghus. Skogen som är mer än 200 år gammal bebos av en mängd hotade arter och fungerar som en ekologisk korridor där djur och växter kan vandra mellan Stadsskogen och Hågadalen. Förra sommaren började en grupp aktivister bygga en trädkoja för att försvara skogen.

På grund av en överklagansprocess har byggandet hittills fått pågå relativt ostört och fått starkt stöd från de som rör sig genom skogen, men efter denna milda och lungna vinter har kommunen tillsammans med våren vaknat och de har gett oss fram till 7e juni att själva ta ner kojan (lol). Efter det planerar de att riva den. Även om vi räknar med grannarnas stöd i kampen behövs också fler direkt involverade för att omöjliggöra vräkningen. 

Det finns många sätt att delta fram till dess i allt från byggprojekt till direktaktioner, mediaarbete eller bara att sitta och fika i en tall. Efter kommunens deadline är det viktigaste att ha så många som möjligt uppe i träden och runtom i skogen för att försvara ockupationen. Allt som krävs är din energi och vilja att rädda en av de få naturskogar vi har kvar.

För att engagera dig i ockupationen är det enklast att komma förbi en lördag vid 3-tiden (efter 7/6 är vi där varje dag). Följ stigen mellan Marmorvägen 10 och 12 in i skogen, eller maila blodstensskogen@riseup.net Här kan du läsa mer om skogen: https://www.mittskifte.org/petitions/gor-blodstensskogen-till-ett-naturreservat Hoppas vi ses!  —Försvara Blodstensskogen (via gatorna.info).

Konsten: Latuff.


george-floyd-choked-to-death-by-a-minneapolis-cop-mintpress-news-latuff

***

Citatet: ”Politisk frihet utan ekonomisk jämlikhet är bara lögn och bedrägeri”.   — Mikhail Bakunin (1814-1876)

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 5 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: