Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

AVVECKLA POLISEN!

I flera år har vi hört talas om kroppskameror och bias-träning för att reformera polisens rasism och brutalitet. Det har inte fungerat. Det enda sättet att få bättre polisarbete är att få mindre av det – genom att avveckla polisen (Jacobin Magazine).

På Sergels Torg i Stockholm pågår just nu en demonstration till stöd för Black Lives Matter-rörelsen i USA, som protesterar mot polisbrutalitet. Arrangörerna hade beviljats tillstånd för demonstrationen mellan klockan 18 och 20, men strax före den skulle börja meddelade polisen på plats att den skulle upplösas. ”Vi skiter i det – vi ska ha vår demonstration ändå!” uppges en av demonstranterna ropa ut till de hundratals som trots polisens uppmaningar stannar på platsen (AB). Polisen använde pepparsprej. Demonstrationen genomfördes. Torsdag kväll blir det också en antirasistisk demo i Malmö.

Säpo fiskar information i Lund pt 2. Måndagen den 25e maj blev återigen en förmodad aktivist kontaktad av någon som sa att de kom från Säpo. Denna gång var det en man som presenterade sig som ”Johan”. Han var lång, kraftigt byggd, hade ljusbrunt hår och var i 40års åldern. Kontaktförsöket misslyckades än en gång då personen som ”Johan” ville prata med inte hade något att säga till honom och sedan gick hen därifrån.

Varför Säpo varit i Lund den senaste månaden kan vi bara spekulera i. Dock vet vi att de och polisen då och då försöker kontakta personer som de tror har anknytning till den revolutionära rörelsen för att få information inför aktioner, demonstrationer, om medlemmar och liknande men också för att försöka rekrytera informatörer.

Kom ihåg att du inte har någon skyldighet att prata med dem om de kontaktar dig! Gå omedelbart därifrån och berätta direkt för andra inom rörelsen vad som hänt. De är bara ett hot när vi håller sådant här hemligt. Kom ihåg att polisen aldrig är våra vänner, även när de själva tror att de försöker hjälpa oss mot andra hot som till exempel nazister. Har Säpo kontaktat dig? Informera dina lokala kamrater och skriv sedan här på Gatorna för att sprida det inom rörelsen. —Autonom Organisering (gatorna.info).


girl-smashing-nazi-symbol

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 3 juni, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: