Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VI VILL HA ALLT!

 

blacklvesmatter


I hela 75 städer i USA fortsätter nu upproret mot polisrasismen, i samma skala som protesterna efter mordet på Martin Luther King 1968. Inte mindre än 1004 personer dödades av polisen 2019; 24% av dessa var svarta – som bara utgör 13 % av befolkningen. 2019 hade bara 27 polismordsfria dagar. Hittills i år (2020) har 400 personer dödats av den amerikanska polisen. Denna databas innehåller alla datum och personuppgifter på offren för polisens dödande 2015-2020:  https://killedbypolice.net

Den positiva vändningen håller i sig i Sverige. Allt färre som smittas av corona behöver intensivvård och antalet dödsfall minskar (Expr.).

Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka, Hans Forsberg (M) har erkänt att han har köpt sex och nu valt att avgå. I lördagskväll fick polisen in ett tips om en lägenhetsbordell på Jakobsdalsgatan i Örgryte. Uppgifterna visade sig stämma och en av dom som blev tagna av polisen var moderattoppen Hans Forsberg rapporterar Göteborgs-posten.

Konsten: Felix the Cat.


87ea7b35bde986baa2da0d6fe44347d0--capitalism-art-felix-the-cat

***


Citatet: ”Fram tills nu har arbetslöshetens spöke använts av det kapitalistiska systemet för att terrorisera människor till att acceptera vilket jobb som helst, även de mest absurda, till vilket pris och under vilka förhållanden som helst. […] Är det inte dags att vi frågar oss vad som är poängen med all denna produktion? Var är det vi producerar? För vem? Hur? Till vilket socialt och ekologiskt pris? […] Låt oss sluta att lämna dessa frågor till specialisterna, som hävdar att de pratar för oss. Det är upp till oss att avgöra vad som är möjligt, vad vi vill, och hur vi ska nå det. Det är upp till oss att återta makten över våra egna liv. Det är upp till oss att ta tillbaka de materiella resurserna från den politiska, finansiella och mediala makten som stulit det från oss”. -— Vi vill inte ha full sysselsättning, vi vill ha allt! (BUP 1998).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 juni, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: