Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

UTAN SAKLIG GRUND.

Anders Hagström skriver i Internationalen en inspirerad artikel om Pariskommunen 1871 som är aktuell dessa vårdagar. ”Särskilt har Kommunen bevisat att arbetarklassen inte helt enkelt kan ta det färdiga statsmaskineriet i besittning och driva det vidare för egna syften” skrev Marx i ”Inbördeskriget i Frankrike”, tydligt påverkad av Bakunin – fast det skulle han aldrig erkänna. http://www.internationalen.se/2020/05/pariskommunen-1871-den-forsta-arbetarregeringen/

Uppsägning utan saklig grund ska bli tillåtet tycker borgerligheten. De föreslagna försämringarna i LAS gör arbetarna upprörda, av goda skäl.  Bort med tassarna från arbetsrätten! https://www.aftonbladet.se/debatt/a/GGk8lm/vi-ar-inte-bara-kritiska-vi-ar-rosenrasande

Marknadshyror kommer att skapa massiv hemlöshet om de genomförs. En Protestdag mot marknadshyror blir det den 12 september.

Efter att misstankarna om trafficking i den aktuella lägenheten på Östermalm stärkts har sexköpsärendet i sin helhet överlämnats till Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Därmed utreds också det uppmärksammade sexköpet som erkänts av Paolo Roberto av den nya åklagaren Paulina Brandberg (AB).

Konsten: Yoko Ono: Painting to hammer, 1966.


painting-to-hammer-a-nail-1966


Citatet: Jag är anarkist eftersom endast anarki, genom frihet och rättvisa baserad på lika rättigheter, kommer att göra mänskligheten lycklig, och för att anarki är den sublimaste tanke man kan tänka.” — Louise Michel, (1830-1905) kommunard.

sneil1sorthvid

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: