Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BANKSY OM KONSTVÄRLDEN.

Podemos COVID-skatt kommer att få miljonärer att betala för Spaniens återhämtning. I ett av Europas mest ojämlika länder lider Spaniens arbetarklass särskilt under pandemin. Podemos ”COVID-skatt” på miljonärernas tillgångar kommer att hjälpa till att återuppbygga länge försummade offentliga tjänster – och upphöra med decennier av skattelindringar för de rika (Jacobin).

Solidaritetsnätverket och dina rättigheter under krisen. Förra veckan var SUF Göteborg i Biskopsgården för att informera om Solidaritetsnätverket. Solidaritetsnätverket är ett lokalt initiativ för att hjälpa människor som påverkas av coronakrisen. Just nu hjälper de främst personer i riskgrupp att handla, men planen är att även mobilisera mot vräkningar och andra ekonomiska konsekvenser av krisen.

“Vi gör detta för att vi vill skapa en stad och en värld som kännetecknas av jämlikhet och solidaritet. Vi är motståndare till vräkningar, förlorade inkomster, saknad försörjning eller andra ekonomiska konsekvenser som krisen leder till.” Vi satte även upp flygblad från SAC som informerar om våra rättigheter kring sjuklön osv. under krisen. Mer information finns på SACs hemsida här. Följ Solidaritetsnätverket på Facebook och gå med i volontärsgruppen! — SUF Göteborg.

Länk: https://suf.cc/2020/05/solidaritetsnatverket-och-dina-rattigheter-under-krisen/

Konsten: Hambacher Poster.


hambacher2


 

***

Citatet: ”Konstvärlden är det största skämtet. Den är ett vilohem för de överprivilegierade och  pretentiösa”. —Banksy (f. 1974) street artist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: