Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

COPWATCH SWEDEN.

Forskare har upptäckt 28 tidigare okända virus som fångats i is för 15 000 år sedan.Teamet samlade in proverna från Guliya-islocket i Tibet och publicerade sitt arbete på webbplatsen BioRxiv. Eftersom is och permafrost runt om i världen fortsätter att tina är forskarna oroade över att forntida patogener och giftiga kemikalier kan släppas ut i miljön.

Kan här finnas en förklaring till coronapandemiens uppkomst? I så fall visar det på det nära sambandet mellan klimatförändringen – den upptinade inlandsisen och permafrosten – och smittspridning som av det nu aktuella viruset. Och bakom hela den processen har vi kapitalismens ackumulerade miljösynder sedan 1850-talet.


Copwatch. Härmed presenterar anarkism.info ett nytt projekt där vi ocensurerat granskar snuten. I syfte att skydda oss och kamrater, att motverka snutvåldet och för att skapa en annan värld, startar vi från och med idag – Copwatch. Vi kommer återkommande att informera om snutar som begår övergrepp. Vi kommer redogöra för fakta, gällande lagar och hur snuten jobbar. Vi styr upp föredrag och workshops. Vi genomför egna spaningar och vi inhämtar kunskap ifrån aktuell forskning. Vi redogör för säkerhetsfrågor.

Framöver kommer vi erbjuda möjligheten att ta emot tips och dokumentation från er, ni kommer kunna kontakta oss med uppgifter om snutar, med filmer och inspelningar. Nu är det inte längre bara upp till kamp, utan också upp till granskning! Med start idag är snuten granskad av oss alla. Tillsammans hjälps vi åt att stoppa det statliga våldet. ACAB!  — Copwatch //anarkism.info.

Se även: anarchyisorder.wordpress.com/2017/01/12/copwatch-alternatives-to-police/

Konsten: To be continued. Detournement.


images


***

Citatet: ”Ni som försöker förändra världen och tänker att det är bortkastat arbete för att inget händer. Ge inte upp! Tänk på demonstranterna som promenerade över bron i Selma, i protest mot att svarta inte tilläts utöva sin rösträtt. Många av dem fick aldrig uppleva att de bidrog till att förändra världen. Det kan ta femtio år innan er kamp får genomslag. Ge inte upp!” — Angela Davis (f. 1944) Black Panther Party-

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: