Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MUNCHS SKRIET.

Kinesiska forskare har presenterat en jetmotor-prototyp som skapar plasma med hög temperatur direkt ur trycksatt luft. Lösningen kan öppna för utsläppsfria flygningar (Ny Teknik).

Idag har samtliga LO-förbund policys, stadgeskrivningar eller styrelsebeslut på att det är oförenligt med förbundens värdegrund om allas lika värde att kombinera en aktiv roll i facket med en aktiv roll i SD (ETC). Och det är precis som det ska vara.

Det tröttsamma drevet mot vänstern går vidare i Expressen. Utan den antifascistiska vänstern hade Sverige idag varit som Ungern så var tacksamma för det. Och utan djurrättsrörelsen hade djurplågeriet i Arla som UG nyligen avslöjat kunna fortgå.

Det är inte Paolo Roberto som ska sitta och gråta uti media, det är inte han som förtjänar förståelse, sympati och stöd. Det är de utsatta kvinnorna (Proletären).

När Coronakrisen slog till i mars var det slående hur en av de absolut tydligaste effekterna blev att Sverigedemokraterna försvann från den dagspolitiska debatten. Ställda inför en verklig kris har de emellertid ingenting att komma med, vilket också speglar sig i ett minskat väljarstöd (Internationalen). Ja, SD vill inte åtgärda problemen, bara utnyttja dem.

Konsten: Edvard Munchs civilisationskritiska tavla ”Skriet” (1893-1910) hotas av förstörelse. Ett forskarteam menar att fukt är orsaken och att det går att hantera.


The_Scream


Citatet: Jag gick längs vägen med två vänner – så gick solen ned – himlen blev plötsligt blodröd – jag stannade, lutade mig mot staketet utmattad – över den blåsvarta fjorden och staden låg blod och eldtungor – mina vänner gick vidare och jag stod där darrande av rädsla – och jag kände hur ett högljutt, ändlöst skri genomträngde naturen. —Edvard Munch.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 16 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: