Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RASANDE ILSKA.

Gradvis kommer det att bli tydligt vem som uppmanas att betala och vems intressen det är som skyddas. Massorna kommer att uppmanas att göra fler och fler uppoffringar för den härskande klassen. Men det finns en gräns. När den har nåtts kommer dagens märkbara foglighet att omvandlas till rasande ilska (Revolution). https://www.marxist.se/coronaviruspandemin-inleder-ett-nytt-stadium-varldshistorien

Sluta försöka skämma ut socialister som vill rösta för Joe Biden. Det kommer inte att fungera, skriver Jacobin Magazine. Men hur gör man som väljare mellan två dåliga alternativ? Man avstår från att rösta – och riskerar fyra år till med Trump. Det bästa IMO hade varit om Biden drar sig ur och Trump får slåss mot Bernie. Då vinner Bernie förmodligen. https://jacobinmag.com/2020/05/joe-biden-nyt-new-york-times-mitchell-abidor-third-party-dsa

Begränsa inte det fria ordet! varnar EU-kommissionen Ungern när uppgifter om gripanden av regeringskritiker väcker ilska i EU-parlamentet (AB). Och Ungern ersätter judiska författare med antisemiter i skollitteraturen, säger svt. Varför inte utesluta pro-fascistiska Ungern ur EU?

Fyll i ett dokument online på fredag. På måndag har du 50 000 kronor på kontot. Utan att någon ställer frågor. Så har det gått till i Berlin när kulturarbetare ansökt om stödpengar under coronakrisen (AB). Något för Sverige och andra länder att ta efter! Litet genorositet om jag får be!

Konsten: ARNAs 1Maj-affisch: Cure the Capitalist Virus!


ao1maj2020.cleaned-724x1024


Citatet: ”När jag ser jordens skönhet och tänker på hur många och stora möjligheter till det perfekta vi hade, kan jag inte fatta att vi inte har det bättre. Jag är fylld av förundran över världens elände”. —Karin Nellemose, författare.

 

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 14 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: