Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

CARL BILDT OCH YTTRANDEFRIHETEN.

Anställda på en McDonaldsrestaurang i Marseille, Frankrike, har tagit över restaurangen för att hjälpa till med matdistribution till krisdrabbade i de fattiga delarna av staden (Proletären). Arbetarmakt!

Dagens aggressiva skogsbruk förstör mark, vatten, biologisk mångfald och miljö för all framtid. Nu måste politikerna ta sitt ansvar och stoppa skogsbrukets miljöförstöring, skriver jägmästaren Peter Lindgren i DN. Ja, skynda på och rädda vad som räddas kan innan bokträdens hemvist är en kompakt mörk granplantage och trollskogarna kalhuggits. Fridlys all skog äldre än 100 år och nyplantera ek, bok, björk och andra lövträd.

Carl Bildt efterlyser inskränkt yttrandefrihet. Svenska tjänstemän ska inte ha rätt till yttrandefrihet och regeringen borde införa ministerstyre. Det säger före detta högerledaren Carl Bildt ien färsk intervju med Svenska Dagbladet (Aktuellt Fokus). Just för Carl Bildt och Lundin Petroleum kan man kanske göra ett tillfälligt undantag från yttrandefriheten; allmänheten skulle inte gå miste om något väsentligt, endast ihåliga undanflykter. https://aktuelltfokus.se/carl-bildt-efterlyser-inskrankt-yttrandefrihet/

Konsten: Felix the Cat.

17c0caec56849faa451e3eff13d8126d1a0dd0b2


Citatet: ”Genom att existera i denna abstrakta och samtidigt våldsbetingade form, inskränker Staten självklart mer och mer den personliga friheten i namn av de lögner som kallas ”allmänna val”, trots att den uppenbarligen enbart företräder de härskande klassernas intressen. På så sätt framstår staten som ett oundvikligt förnekande och förintande av varje frihet och av alla intressen, de personliga likaväl som de allmänna”. — Mikhail Bakunin (1814-1876).

vinjett2.jpg

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: