Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BÄNGEN TRÅLAR, SNUTEN SNOKAR.

Venezuelas president Nicolás Maduro anklagar nu USA:s president Donald Trump för det som har beskrivits som ett försök att kidnappa Maduro själv. En av de två amerikanska legosoldater som gripits sa på onsdagen i den statskontrollerade tv:n att målet var att flyga Maduro ur landet (DN).

Med hjälp av modern teknik blir behovet av ineffektiva, dyra och plågsamma djurförsök allt mindre och processen för att ta fram nya läkemedel kan bli snabbare. Därför är det hög tid att höja anslagen till utveckling av alternativa forskningsmetoder, skriver Sofia Kamlund och Staffan Persson från Djurens Rätt (Ny Teknik).

Säpo fiskar information i Lund. Onsdagen 6 maj blev en förmodad aktivist närmad av en kvinna som presenterade sig som att hon kom från Säpo och ville prata. När personen sa att de inte hade något att prata om försökte hon räcka fram en gul post-it lapp, troligtvis med ett telefonnummer på. Det hela var över på mindre än en minut. Kvinnan var mellan 30-40 år, blond hästsvans, jeans och mörk jacka. Då och då försöker Säpo och polisen kontakta personer som de tror har anknytning till den revolutionära rörelsen för att få information inför aktioner, demonstrationer, om medlemmar och liknande men också för att försöka rekrytera informatörer.

Du har ingen skyldighet att prata med dem om de kontaktar dig! Gå omedelbart därifrån och berätta direkt för andra inom rörelsen vad som hänt. De är bara ett hot när vi håller sådant här hemligt. Kom ihåg att polisen aldrig är våra vänner, även när de själva tror att de försöker hjälpa oss mot andra hot som till exempel nazister. Har Säpo kontaktat dig? Informera dina lokala kamrater och skriv sedan på Gatorna för att sprida det inom rörelsen. 

—Autonom Organisering (via gatorna.info).

Konsten: Rune Andreasson: Bamse.


B_HrYVSWwAAa729.jpg


***

Citatet: ”Ja, fattigt folk måste alltid slåss mot dom rika för att få lite rättvisa”.
— Bamse, seriefigur av Rune Andréasson.

vinjett2.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: