Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RÖDA & SVARTA FANOR ÖVER 1 MAJ.

Den globala Coronavirus-nedstängningen har gett delar av den naturliga världen en sällsynt möjlighet att uppleva livet med knappt några människor i närheten. Djur i stadsområden utforskar tömda gator och vattenvägar och under tiden glädjer de mänskliga invånare (BBC).

I år firar vi en märklig 1 maj i Sthlm, inga gator fylls, men Cyklopen sänder radio i femton timmar med mängder av medverkande: kampsånger, brandtal, inspiration. Utopier kan väckas till liv. Vi förstod med klimatförändringarna: Vi kan inte leva så här längre. Vi behöver, med covid-19, förstå det ännu mer, det grundläggande: att människan och mänskliga behov inte kan vara annat än viktigast (Arbetaren).

Röda och svarta fanor vajar i stadens offentliga flaggstänger i Gbg när vi tog till gator och torg på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Ett torgmöte till arbetsrättens försvar och en blockad av socialdemokraternas kansli, två torgmöten för internationell solidaritet, ett för fri kollektivtrafik och en avslutande propagandaresa med västtrafik (gatorna.info).

Med anledning av coronakrisen bör myndigheter runt om i världen söka alternativ till att beröva personer deras frihet. Det gäller inte minst när institutionerna är överbefolkade. Dessutom bör man undvika frihetsberövande i migrationspolitiken, skriver Thomas Hammarberg i Dagens Arena. Instämmer till 100%. Riv fängelserna!

Konsten: Izak.


29164270_500_500.jpg

***


Citatet: ”Förnuftet kan aldrig bli överfullt”. – Leonardo da Vinci (1452-1519) geni.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: