Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VIRUSSÄKER 1:a MAJ I HELA VÄRLDEN.

11.jpg


Crimethinc har ett långt och spännande reportage om covid-säkert 1 Maj-firande över hela världen. Tusentals människor med 2 meters lucka sinsemellan ser ut som det tredubbla. Både bil, cykel och motorcykelburna demonstrationer har fastnat på bild, och hyresstrejker verkar ha en högperiod under dessa nuvarande omständigheter. Rörande och uppmuntrande – en 1 Maj som ingen annan, och med värdighet. Följ länken! https://crimethinc.com/2020/05/02/may-day-2020-snapshots-from-around-the-world-reports-and-reflections-from-a-wave-of-new-experiments-in-demonstration

Den som är i villfarelsen att SD har något som helst att göra med S eller att SD kan vara en del av arbetarrörelsen in spe, ska läsa Björn Alvebrands helt övertygande dementi här: https://bjornalvebrand.wordpress.com/2020/05/02/patologisk-logn-och-villfarelse/#comment-12139 Inlägget innehåller också en länk till en intressant rapport ”Sverigedemokraterna – vägen till Riksdagen via tidningsmedierna” från Lunds universitet, 2010. Bland annat påminner den mig om SDs Arnold Antoni – killen som ristade in ett hakkors i sin egen panna för att få sympati och fiska röster. Alla sätt är bra utom de hederliga. Så kom de också in i Riksdagen.

Konsten: Max Walter Svanberg. Vi har inte glömt dig, Max Walter!


8258862_fullsize.jpg


Citatet:”Sverigedemokraternas föreställning om att en nation bör vara etniskt homogen för tankarna till Nürnberglagarna, där nationalsocialisterna stipulerade att judarna trots tyskt medborgarskap inte kunde bli ’rikstyskar’, eftersom det var förbehållet medborgare med ’tyskt blod’”. – Charlotta Seyler Brylla, prof. i tyska.

***

Övrigt: Artiklarna ”Dictionary of Old School Aerosol Art”, ”Några nutida serieskapare”,”Radikala Citat” och ”400 SD-skandaler” m.fl. har fyllts på.

vinjett2.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 maj, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: