Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INTE ETT ÖRE TILL OLJEINDUSTRIN!

USA: Joe Biden har så här långt en stabil ledning i opinionsundersökningarna och samlar dessutom in mer pengar än den sittande presidenten. Men presidentvalet kommer att avgöras av hur Donald Trump förvaltar sitt övertag i medieutrymme, enligt stjärnanalytikern Ian Bremmer. ”Presidentens respons på krisen har, om man ska vara generös, varit blandad”(DI).

Äkta ufo:n. Pentagon: ”De tre uppmärksammade ufo-filmerna är äkta”. Men vad de flygande föremålen är vet man inte. Ingenting av välkänt jordiskt ursprung, dock, eftersom framdriften, flygtekniken och hastigheten är okänd. Något är det, men vad?

”Miljardsatsningarna för att få igång hjulen efter coronavirusets härjningar ska till 100 procent styras till åtgärder som bidrar till klimatomställningen” skriver ”Gretas Gamlingar” i ETC. ”Inte ett öre till oljeindustrin!”

Tre män har gripits misstänkta för att ha brutit bort skyltar och sprayat budskapet ”Nej ut!” på ett minnesmärke över romsk kultur i Bromölla. Enligt källor till Expo är de gripna männen aktivister från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (Kristianstadsbladet).

Konsten: Winsor McCay: Little Nemo in Slumberland, 1908-07-26.


Little_Nemo_1908-07-26.jpg

***

Citatet: ”Det nya med den kommande politiken är att den inte längre kommer att kämpa för Statens övertagande – det blir istället en kamp mellan Staten och icke-Staten.  — Giorgio Agamben, (f.1942) filosof.

vinjett2.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: