Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DE RIKA MÅSTE BETALA!

Människor över hela världen revolterar med de ökande levnadskostnaderna. I Ecuador ockuperade folket parlamentet och tvingade regeringen att avblåsa alla nya nedskärningar. I Chile föddes ur massplankningarna en nationell revolt som inte ens militären kunde stoppa. Från Paris till Beirut och Hongkong upptäcker människor att vårt enda hopp är att göra motstånd tillsammans (Crimethinc).

Malmö: Kampen mot makten är en evig process för att reclaima våra kvarter! På tema bostad och gentrifiering har Södra Klubben de senaste veckorna snott banderoller, målat och hängt dem i olika stadsdelar där lägenheter står tomma, Romer har evakuerats, och nyinflyttad white collar-befolkning med hög inkomst dominerar det offentliga rummet. Kampen mot makten är också en evig process för att reclaima våra kvarter! Speciellt nu när COVID-pandemin tvingar många att stanna hemma måste vi reflektera över vad det innebär att vara bostadslös, att leva i exploaterade områden – ”ghetton” – och att som migrant, student, junkie, fattig, kvinna eller icke-binär person överleva i privilegierade stadsdelar.

Låt de rika betala för COVID. Viruset är staten och kapitalet. Squat the world! sodraklubben@riseup.net

Lösningen på Palmemordet ska presenteras senast i juni, har chefsåklagare Krister Peterson lovat. Nu kan Aftonbladet avslöja att Palmegruppen samlat in dna-spår som skickades till Rättsmedicinalverket så sent som i mars i år. – Palmegruppen har inkommit med en begäran, säger Cajsa Älgenäs, enhetschef för rättsgenetik (AB).

Lottning och kvoter är kontroversiella inslag i svensk skolpolitik. Men de kan enligt en ny utredning motverka skolsegregation och lyfta de svagaste eleverna (DN).

Konsten: Violet Marginari. Wikiart.


violetMarginean.jpg


Citatet:”Du kan inte skilja fred från frihet eftersom ingen kan leva i fred om denna person inte har sin frihet”.  — Malcolm X (1925-1965) muslim, socialist.

vinjett2.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: