Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARKISTISKT HJÄLPCENTER ÖPPNAR!

G20 har meddelat att det kommer att ge 76 fattiga länder ytterligare tid att betala tillbaka sina lån. Men det är inte en välgörande handling – det är en desperat manöver för att upprätthålla den globala skuldsättning som understöder den nyliberala kapitalismen, skriver Jacobin Magazine. Efterskänk alla skulder till de fattiga länderna – nu! Det är västvärldens imperialism som står i ekonomisk och moralisk skuld till tredje världens länder!

Det är det sjuka i våra samhällen som orsakar pandemier.Varje liv som förloras i pandemi är politik.Vilka mortalitetssiffror vi än hamnar i efter covid-19 så är de för höga. För vi borde ha vetat bättre (ETC). https://www.etc.se/ledare/det-ar-det-sjuka-i-vara-samhallen-som-orsakar-pandemier


Stockholm: Nattsvart startar Gemensamt Hjälpcenter. Öppettider: Må 18 – 21, Fre 18 – 21, Sön 13 – 16. Herrestagränd 5, 124 59, Högdalens industriområde, Bandhagen. Sthlm.

Den antirasistiska fredsorganisationen Peaceworks har utsatts för vad de kallar ett kuppförsök. En grupp personer anslöt till årsmötet och valde in en ny styrelse och nya namn på alla poster. De som valdes har tydliga kopplingar till Sverigedemokraterna, partiets ungdomsförbund Ungsvenskarna samt studentföreningen Konservativa förbundet. — Vi förstår det här som ett kuppförsök, säger generalsekreterare Nasma Salim (Expo).

Stefan Jakobsson-skandalen fortsätter. SD-profil dömd för 39 bedrägerier mot riksdagen. Jakobsson lät bl.a. skattebetalarna stå för romantiska hotellövernattningar samt taxi från thaimassage och nattklubbar. Partiledningen vägrar uttala sig. (AB).

Konsten: Nattsvart-logo.


fafb32ab73414ff69e6699a45bb641d5.jpg


***

Övrigt: En besökare undrar ”vilken rocklegend har sagt att `konst är att göra någonting av ingenting och sälja det’? Frank Zappa är svaret! Han har också sagt att ”framsteg förutsätter avvikelse”. Den stora mangasajten ”Deviant Art” hänvisar till Frank Zappa.

***

Citatet: ”Ge inte upp! Motståndaren är tröttare än du tror”. —Barbro Westerholm (f.1933)

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: