Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLIS ÖVERALLT – FRIHET INGENSTANS.

 

polisen.jpg

Polis överallt… Operation Rimfrost, REVA, Gränskontroller… Massarresteringar, Massvisitationer, Etnisk profilering, Fastighetsräder, Utvisningar, Jakt på papperslösa…

Det börjar med renoveringar och gentrifiering. Fortsätter med polisrazzior, kriminalisering av människor, och övervakning av minsta lilla vrå i staden. Kriget mot fattiga, migranter, och de som inte klarar överleva den nyliberala dystopin är här. Operation Rimfrost är bara ytterligare ett av den totalitära polisstatens ansikten, som är här för att bevara den kapitalistiska ordningen och sociala kontrollen. Konstruktioner som ”kriminella” och ”farliga områden” skapar ett behov av än mer social kontroll, anti-migrationsåtgärder och ökad övervakning.

Den svenska staten attackerar, återigen, de som utmanar ”den allmänna ordningen” och den kapitalistiska normen: migranter, fattiga, brukare, klassamhällets marginaliserade, och alla andra som försöker överleva på varje tänkbart sätt.

Men vem är det som definierar kriminalitet? Är det inte kriminellt att inkomstklyftorna och det gradvisa upprättandet av klassamhället i Sverige ökat snabbare än i något annat OECD-land? Är det inte kriminellt att andelen av befolkningen som riskerar försättas i fattigdom ökar som en av de snabbaste i EU sedan finanskrisen 2008? Risken att falla i fattigdom beror på var du föds. 2016 riskerade 13% av den svenskfödda befolkningen att hamna i fattigdom, för utlandsfödda var samma siffra en tredjedel. Den alltmer synbart orättvisa fördelningen av rikedom i Sverige speglar sig även i segregation i skolor och bostadsområden.
…FRIHET, INGENSTANS!

polisen.jpg

 

Solidaritet med de osynliga, de marginaliserade och de som är förtryckta av systemet..
Den största kriminella organisationen är staten!

— SödrⒶ Klubben (via gatorna.info).

 

vinjett2.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: