Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

PÅ SYDSVENSKANFRONTEN INTET NYTT.

Det (o)intressanta med Avellans sätt att skriva i Sydsvenskan är att hon egentligen inte säger något; hon borde kanske blivit politiker. Riktigt förvirrande blir det när hon ska använda metaforer. I sitt senaste inlägg  verkar hon ha förväxlat Tove Jansons Filifjonkan med densammas Misan, fast det spelar nog mindre roll för innehållet. Kvalitetsjournalistik mon coeur.

”Det ryktades att Säpo avlyssnade Bokcafét. Jag trodde aldrig riktigt på det. Vad som däremot var sant, utan tvivel, var att lokalen sprängdes flera gånger, att rutor krossades och att mötesplatsen för vänsterinriktade föreningar och bokälskare i min barndomsstad Linköping 1999 fick stängas” skriver Karin Arbsjö på Sydsvenskans kultursida. Nazisterna bombade också Syndikalistiskt Forum i Göteborg (en person blev varaktigt förlamad av sina skador) och India Däck Bokcafé i Lund hade i många år  månatliga utgifter för fönsterglas tills de skaffade sig massiva fönsterskydd.

Detta säger också något om vilka som för kampen mot nazisterna och därmed ses som ett hot. Inte bara av nazisterna men också av polisen, som aldrig missar ett tillfälle att trakassera våra lagliga demonstrationer, senast 8 mars i år. Och naturligtvis försöker de avlyssna oss när de känner för det men vår säkerhetskultur fungerar ändå tillfredsställande. I vilket fall som helst: Inte är det liberalerna på Sydsvenskan som för kampen mot nynazismen till ett segerrikt slut.

Inte helt oväntat är siste april i Lunds Stadspark inställt. Var ska då Stockholmsbratsen ta vägen? Huka er, Gotlänningar!

I sin slutreplik i Lundagårds vårddebatt skriver Marxistiska Studenter: ”De borgerliga studentorganisationerna påstår att privata företag kan sköta det som drivs i offentlig regi både billigare och effektivare. Så låt oss gå igenom några exempel på fall där den “fria marknaden” har visat sin överlägsenhet. Förra året hade Apotekstjänst AB ansvaret för försörjningen av sjukvårdsmaterial till fem regioner. I oktober 2019 fick 480 operationer ställas in på grund av att Apotekstjänst inte hade levererat material. I Stockholm gav den borgerliga majoriteten i landstinget sin välsignelse till Skanska att bygga världens dyraste och sannolikt också mest korrupta sjukhus för 65 miljarder kronor: Nya Karolinska. En verklig framgång! Nu passar även en av den svenska statens största leverantörer av hygien- och städprodukter på att tiofaldiga priset på livsviktiga produkter. Är det detta som menas med “välfärd i ordets rätta bemärkelse”? https://www.lundagard.se/2020/04/22/slutreplik-liv-fore-vinst/

Konsten: Fascism och kapitalism.


images.jpeg


Citatet: ”Framtiden tillhör de som vågar”. —Emma Goldman (1869-1940) anarkist, feminist och agitator.

vinjett2.jpg

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: