Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KAPITALISMEN KAN ALLVARLIGT SKADA DIN HÄLSA.

Mindre än ett år har gått sedan Donald Trump inledde ett misslyckat försök att köpa loss Grönland. Nu väntas USA offentliggöra ett omfattande stödpaket till den arktiska ön, skriver AP. Ett besked som väcker ilska i Danmark. – Det här är ett försök att muta den grönländska befolkningen, säger den danska parlamentsledamoten Karsten Hönge (svt). USA har sedan tidigare en militärbas och nu också en ambassad på Grönland. Krossa USA-imperialismen!


USA:Grönland.jpeg


Krisen har visat hur inkompatibelt det kapitalistiska systemet är med miljarder människors hälsa. Årtionden av nedskärningar har decimerat sjukvårdssystemen överallt. I de länder där det funnits en offentligt finansierad nationell sjukvård har den drabbats av nedskärningar år efter år. Folkhälsan dränerades på pengar medan många tjänster privatiserades.


kapital:hälsa.jpeg


Allt detta gjordes för att skära ned på vad kapitalisterna anser vara ”onödiga” utgifter. Antalet sjuksängar minskade och likaså antalet intensivvårdsavdelningar. Sjukvården är underbemannad och arbetarna överarbetade. Detta gjordes för att tvinga folk att välja privata alternativ, vilket öppnade upp ett väldigt lönsamt fält för privata sjukvårdsföretag att investera i (Revolution). https://www.marxist.se/covid-19-den-hotande-katastrofen-och-hur-den-kan-bekampas

Framtiden eller Flyget? När: 2020-08-10 09:00. Var: Arlanda, Arlanda.I en tid då de flesta insett att vi står mitt i ett globalt nödläge för klimatet och ekosystemen väljer den svenska regeringen att bygga ut för ett ökat flygande. Framtiden efter coronapandemin är oviss. Ska vi hoppa på flyget igen, Klimatkris Airlines, eller börja anpassa ekonomin efter verkligheten och planetens gränser?

flyget.jpeg

Nu när flygbranschen krisar och flygplatsbolaget Swedavia förlorat mycket pengar blir det fortsatt viktigt att markera mot den påbörjade expansionen av Arlanda och kräva att flygtrafiken inte tillåts återgå till samma höga nivåer som innan. Vi kan inte stå och titta på när regeringen fortsätter att gynna en verksamhet som skadar klimat och miljö, utan vi kommer att mobilisera brett för att visa att en fjärde landningsbana och en större utrikesterminal på Arlanda inte har någon plats på en hållbar planet.

Vi kräver att regeringen avbryter utbyggnaden av Arlanda och istället satsar på hållbara transporter, för att inte låta flygtrafiken återgå till år 2019s höga nivåer. Alla som bryr sig om planetens framtid är välkomna att hjälpa till. Avboka allt annat och kämpa mot utbyggnaden tillsammans med oss den 10 augusti 2020. 

Skriv upp dig för mer info om den 10 augusti samt tips på hur du kan stoppa ett ökat flygande från Arlanda

— Flyglarm Arlanda (via gatorna.info).


uppdat6.jpg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: