Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

YTTRANDEFRIHET I SKURUP?

Läkemedlet Remdesivir visar lovande resultat mot covid-19 i en klinisk studie i Chicago. 113 svårt sjuka patienter har behandlats med medicinen och nästan alla kunde skrivas ut efter mindre än en vecka, uppger Statnews.

Säkerhetspolisen ser aktiviteter med kopplingar till pandemin från främmande makt, säger säkerhetspolischef Klas Friberg. En ryss i varje buske som vanligt. Men hotet kommer inte utifrån. Fienden finns mitt ibland oss: den härskande klassen och dess proxy nynazismen. Alla drömmer de om en coup d’etat.

Rektor Mattias Liedholm i Skurup – en kommun som just infört ett kontroversiellt slöjförbud – lämnar sin post i protest. Vice rektorn slutar också, av samma anledning.. På  hemsidan lade Liedholm upp Skolverkets syn på slöjförbud men fick order av kommunstyrelsen att ta ner den – ett flagrant brott mot yttrandefriheten – och slöjförbudet är lika dumt som t.ex. ett slöjdförbud skulle vara. Inslaget av Sverigedemokrater i Skurups kommun är dessutom betydande – vilket kan vara intressant i sammanhanget.

Konsten: Passa på och se dokumentären om lundabon Hilma af Klint (1862-1944) på svt play! En njutning för den som har det minsta intresse för konsten. Hon var först i världen med abstrakt konst – som hon använde för att gestalta det som finns men inte syns, den andliga världen. ”Hilma kommer att bli för Sverige vad Munch är för Norge”. Ja, säkert, och i antroposofernas Järna byggs nu hennes museum. Till sist!


images-1.jpeg

***

Boktips: Anna Laestadius Larsson: Hilma. En roman om gåtan Hilma af Klint. Piratförlaget 2017.

***

Citatet: ”Det är farligt att ha rätt när regeringen har fel”.   — Voltaire (1694-1778) filosof .

 

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 april, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: