Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SLÄPP FÅNGARNA LOSS, DET ÄR VÅR!

De högerextrema brotten i Tyskland har ökat med tio procent säger Expo.1945 planerades en ”avnazifiering” men den genomfördes halvhjärtat eller inte alls: nazisterna var alltför många (flera importerades till USA)  och fick snart höga poster i hela efterkrigssamhället. I tysthet var de fortfarande lika övertygade nazister. I DDR genomfördes avnazifieringen bättre. Utan denna bakgrund (kontinuiteten)  går det inte att förstå det nynazistiska uppsvinget som nu fått gynnsam grogrund igen. Men har vi besegrat dem en gång kan vi göra det en gång till!

Lördagen den 11 april hämtade släktingar Ilya Romanov, anarkistisk fånge från LPU-21. Åklagaren överklagade inte beslutet av domstolen i Zubovo-Polyanski i Ryska delrepubliken Mordvinien, som har beordrat att befria Romanov på grund av hans hälsa. Vi gratulerar Ilya och alla som kämpade för hans befrielse från fängelset! (Libcom). https://avtonom.org/en/news/ilya-romanov-free-prison

Alla rättspsykiatriska undersökningar och paragraf 7-undersökningar för personer som inte är häktade skjuts upp tills vidare, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Alltid något! Släpp fångarna loss, det är vår!

Konsten: Latuff´s bidrag till terroristbekämpningen.


Unknown-1.jpeg

***

Citatet: ”Anarkister tämjer man inte med fängelse och deportation – de blir bara mer övertygade och målmedvetna”. — Buenaventura Durruti (1896-1936).

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 15 april, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: