Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEMOKRATIMÄTNINGEN.

På denna blogg har vi oförtröttligt argumenterat för direktdemokrati och gräsrotsinflytande i stället för indirekt parlamentarisk politikerdemokrati.  Och det har behövts – nu visar det sig att Sverige ligger dåligt till i Demokratimätningen; på 20:e plats. Så behöver det inte vara! Schweiz är naturligtvis etta.  Rojava och  EZLN finns inte med i denna mätning, de borde ligga jämsides – och kvalitativt före. Ekonomisk demokrati har större betydelse än liberal, formell, politisk demokrati light.

https://aktuelltfokus.se/daliga-resultat-for-sverige-i-gus-demokratimatning/

Fredrik Reinfeldt borde inte få breda ut sig i tv som en äldre statsman. Han borde ställas till svars för sin slakt av svensk välfärd, skriver Gunnar Wiklund i Proletären. ”Det enda hederliga hade varit att jaga Reinfeldt längs Stockholms gator”. Där instämmer vi, med acklamation. Och Ulf ”avskaffa välfärdssamhället” Kristersson är inte mycket annorlunda. Måtte vi slippa en blåbrun regering!

images.jpegKonsten: Andy Thomas: Psychedelic Art (t.h).

Citatet: ”Mänsklig historia är en historia inte bara av grymhet utan också av medkänsla, offervilja, mod, vänlighet. Det vi väljer att betona i denna komplexa historia kommer att avgöra våra liv. Om vi bara ser det värsta, förstör vi vår förmåga att göra någonting.

Om vi kommer ihåg de här tiderna och platserna – och det finns så många – där människor har uppträtt magnifikt, ger detta oss energi att agera, och åtminstone möjligheten att skicka den här snurrande världen i en annan riktning. Och om vi gör det, behöver vi inte vänta på någon stor utopisk framtid.

Framtiden är en oändlig följd av nutider och att leva nu som vi tror att människor bör leva, trots allt som är dåligt omkring oss, är i sig en fantastisk seger. ”  – Howard Zinn (1922-2010) historiker.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 7 april, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: