Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN NY VÄRLD I VÅRA HJÄRTAN.

Klasskamp och strejker i coronans spår. Jon Weman skriver om bilarbetarnas kamp i USA. https://www.aftonbladet.se/kultur/a/70AlgW/klasskamp-och-strejker-i-coronans-spar

I fjol tillkom 181 nya statliga och kommunala naturreservat i Sverige med en yta på cirka 45 000 hektar, vilket innebär att det totalt finns 5 111 naturreservat med 4 853 134 hektar, enligt Naturvårdsverket.

Jimmie Åkesson (sd) påstår sig värna om välfärdssamhället (AB). Det ska han göra tillsammans med Ulf Kristersson som sagt att (m) ”har ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdssamhället”. Intressant.

Hur blir det när Sverigedemokraterna tar över? Svaret kan finnas i tre sydsvenska kommuner. I Hörby har 25 chefer slutat. I Sölvesborg är den fria kulturen under press. Och i Bromölla har böneförbud införts och modersmålsundervisningen dragits ned till ett minimum (GP).

I opinionsmätningarna just nu går (s) framåt och (sd) bakåt. Löfvens tal till nationen har kanske gjort intryck. Det är svårt att tänka sig någon annan politiker i rollen som ”landsfader”. Däremot går det att föreställa sig Åkesson som Orban-diktator. Om man har starka nerver.

Konsten: Toward a Free and Equal Society.


aba4d4f8e1542fb2873930f4a7a0dd93--post-punk-the-bus.jpeg


Citatet: ”En dag är vi många fler. Då kommer vi att klättra över staketen till era lyxvillor och ta vad som tillhör oss”. — Karl Gustav Nilsson, slaktare, på bolagsstämma 2018.

 

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: