Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VI KLARAR DET.

Raoul Vaneigem kommenterar coronakrisen. ”Vår nuvarande situation är inte den isolering som överlevnaden påför oss. det är en öppning för alla möjligheter. Det beror på panik att den oligarkiska staten tvingas vidta åtgärder som den till och med igår beslutade var omöjliga. Det är till livets och jordens återställande som vi vill ge vårt gensvar. Karantän är bra för reflektion. Isolering avskaffar inte närvaron av gatan; den återuppfinner den. Låt mig tänka, med en nypa salt, att upproret i vardagslivet har oväntade terapeutiska förtjänster”. http://www.notbored.org/coronavirus.pdf

Johan Giesecke är positiv: Vården kommer klara det, ingen ska prioriteras bort, det värsta kan vara över i slutet av maj, flockimmunitet kommer uppnås, är hans budskap.

Nu lanserar Malmö Stad en plan för att underlätta för stadens näringsliv genom tidsfrist på hyra och genom att inte höja hyrorna för privata intresaen som huserar i Malmö stads lokaler. Samtidigt planeras en 1,85%-ig hyreshöjning för alla hyresgäster som bor hos MKB. — Allt åt alla Malmö    @alltatallamalmo

Från Rojava – klicka på länken om du vill bli glad!:

https://twitter.com/DefenseUnitsYPJ/status/1241738067863654406?s=20

Konsten: Sam Lock, 2020.


samLock2020.jpg


Citatet: Jordens värsta dråpare och den främsta orsaken till dålig hälsa och lidande på den här planeten är listad alldeles i slutet av den Internationella Klassifikationen av Sjukdomar. Den är tilldelad koden Z59.5 – extrem fattigdom”.   — FN:s Världshälsorapport 1995 – sammanfattning.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: