Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

”INFÖR HYRESFRI MÅNAD!”

I Kina har livet börjat återgå till det normala efter coronapandemin, och i Venedig har vattnet blivit så rent att man kan fiska i kanalerna (BBC). I Madrid har man spontankonserter på balkongerna för att underhålla varandra under isoleringen.

”Jag förvånas inte längre av Trumps inkompetens, lögner eller konspirationsteorier. Men det finns en sak som förvånar mig och som jag har svårt att förklara. Hur kan det vara att Trump stöds av cirka 60 miljoner amerikaner?” skriver Anders Lundin, docent, diplomat i Washington 1984-1992 (AB). Detsamma skulle kunna sägas om Jimmie ”jag vet inte” Åkesson med sina imbecilla väljare  trots hans något lägre profil. Men vänta bara tills han kommer i maktställning! Det lilla dårhuset Sölvesborg visar vägen.

Experten: ”Inför hyresfri månad”. – En hyresfri månad inom allmännyttan är en åtgärd som verkligen skulle vara på plats då många som lever på marginalen kan komma att permitteras och kanske inte kommer ha inkomster den kommande månade. (GP). Och eftersom hyra är stöld – varför inte permanent hyresfritt?

Flera tillverkare av skyddsutrustning mot corona gör stora vinster just nu. I Stockholm säljer privatägda apoteket St. Erik munskyddspaket för 900 kronor (Proletären). Den enes död den andres bröd; sådan är kapitalismen. Högerextremisten William Hahne (AfS) passar också på att profitera på corona med att sälja dyra munskydd (Aktuella Nyheter). Tillverkningskostnaden är obetydlig.

Konsten: Corona i nyheterna.

Unknown.jpeg


Citatet: ”Vi föds inte till människor, vi blir det. Vi blir det genom solidaritet med varandra”. – Antoine de Saint-Exupéry.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: