Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

PRIVATISERINGARNA MÅSTE UPPHÖRA NU! FÖRSAMHÄLLIGA PRODUKTIONEN!

Spanien nationaliserar all sjukvård i landet. Och i Sverige är Moderaterna ett av de partier som har gått absolut längst med att privatisera den svenska välfärden – men nu erkänner partiets toppolitiker i överklasskommunen Lomma att den tidigare linjen inte har lyckats och ber kommuninvånarna om ursäkt för massprivatiseringen. Vilket innebär att man indirekt erkänner att arbetarrörelsen hade rätt när dom i förväg varnade för konsekvenserna (Aktuellt Fokus). Fiasko. Sluta privatisera – återkommunalisera. Producentkooperativ och arbetarråd. Församhälligande av produktionen!

Henrik Arnstadt skriver i AB helt riktigt att ”om Sverigedemokraterna kommer till makten vid nästa riksdagsval blir det tredje gången i mänsklighetens historia ett fascistiskt parti åstadkommer detta lagligen i en demokrati. Mussolini i Italien 1922, Hitler i Tyskland 1933 och SD i Sverige 2022”. SD försöker replikera men det blir lamt och förvirrat. Det nazistiska ursprunget och den rasistiska agendan går nämligen inte att försvara. Ännu en liten tid kan väljarna luras men snart tvingas de visa sitt riktiga ansikte. Och det är inte vackert.

Svenska nazister i amerikansk forumläcka. https://www.ironmarch.exposed/ Iron March var ett fascistiskt forum som även hade medlemmar från Sverige. Någon har gjort en sökbar databas där man kan hitta IP:s med städer, en användares alla poster, mm. Det finns som sagt ett helt gäng svenskar med. Det kan vara värt att använda databasen för att hitta sina lokala nazister. — En vän (via gatorna.info).

Konsten: Louis Janmot: Själens flykt, 1855.


po-me-de-l-me-16-le-vol-de-l-me.jpg!Large.jpg


Citatet: ”Mitt helhetsintryck är att här ser vi människor som på djupet förändrar sociala relationer av alla livets aspekter; ekonomi, politik och miljö. Det finns ett åtagande att helt förändra hur samhället är organiserat så att varje person, i alla livssfärer, känner att de har kontroll, har ett ord, får makt och får delta i de beslut som påverkar vardagen”. —Debbie Boochin (Murray Boochins dotter)  om Rojava (Infoshop).

 

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: