Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET SOCIALA SYSTEMET ÄR VIRUSET.

Regeringen har beslutat att slopa karensdagen för att minska sjuknärvaron ute på arbetsplatserna. Bra! De allra flesta som drabbas av det nya coronaviruset tillfrisknar. I dagsläget har mer än hälften av alla som insjuknat förklarats friska (DN). Troligen kommer pandemin att klinga av när vårtemperaturen stiger. Om lika mycket energi satsas på att bemästra klimatkrisen och världssvälten som på coronainfluensan ligger vi bra till; man kan ju alltid hoppas.

Sex fackförbund har anmält arbetsmiljöproblemen i SD-styrda Hörby till Arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket hotar nu kommunen med vite om ledningen inte, inom två månader, vidtar åtgärder för att rätta till arbetsmiljöproblemen (Arbetaren).

Om SD kommer till makten tillsammans med M och KD i nästa val kommer den första åtgärden att vara ett idiotstopp för all invandring, med eller utan asylskäl. Men det kommer givetvis inte att stanna där. Kent Ekerot har lovat att ”pressen tar vi i sinom tid”, vilket bara kan betyda SD-monopol på media och Pavel Gamov har lovat att ”på sikt vill vi ha bort de andra partierna” vilket bara kan betyda enpartivälde. Med små steg och med Ungern och Polen som främsta förebilder ska Sverige förvandlas till en rasren fascistdiktatur, men Åkesson kommer försiktigtvis att kalla det för något helt annat, något mer demokratiskt. Detta måste med alla medel förhindras.

Konsten: Stryp fascismen!


fascism.jpg


Citatet: ”Det stora problemet är inte att vi har en viruspandemi i vårt sociala system, utan att vårt sociala system i sig självt är som ett virus. Ett virus som tar över våra kroppar och tvingar oss att reproducera en auktoritär, exploaterande och otroligt skadlig tillvaro”. — anarkism.info.


lovepeace-jp.jpegtt virus som inte bara hotar mänskliga kroppar utan även djur och natur, och det på global skala. Coronavirusets effekter är bara det senaste symptomet”. — anarkism.info

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: