Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BLÅLJUSLAGEN: ACAB. 

Weinstein får 23 års fängelse. Den tidigare filmproducenten Harvey Weinstein döms till 23 års fängelse för sexuellt övergrepp och våldtäkt. Det meddelar domstolen i New York. Han har hela tiden hävdat sin oskuld och att de sexuella kontakterna skett med samtycke. Han friades från de grövsta åtalspunkterna som kunde ha resulterat i en livstidsdom (svt).

 ”Så förbjuds civil olydnad med den nya blåljuslagen” skrev juristen Miran Kakaee om lagen mot blåljussabotage som infördes den första januari. Den innebär att man kan dömas till upp till fyra års fängelse om man hindrar eller saboterar polisverksamhet och i särskilt grova fall kan man dömas till livstids fängelse (Revolution). ACAB. http://www.marxist.se/blaljuslagen-polisen-forbereder-sig-pa-okad-klasskamp

Konsten: John Atkinson Grimshaw: Nocturne.


Unknown.jpeg


Så avslutar vi med Chopins pianostycke Nocturne.


***

Citatet: ”Polisen används för att förtrycka folket. Det håller inte länge till. De rika blir rikare och de fattiga fattigare. Det kommer att leda till att proteststormen ökar, det kommer att leda till uppror./…/Vi måste erkänna att polisen har använts på ett felaktigt sätt. Så var det under tyska ockupationen under andra världskriget, så var det på militärjuntans tid och så är det i dag. Det kan inte vara vår uppgift att lyda politikernas order när de bara vill skydda de besuttna”. — Polischefen i Aten, Christos Fotopoulos, intervjuas under Euro-krisens revolter.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: