Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEN TROJANSKA DALAHÄSTEN.

Tyskland gör om 62 militärbaser till naturreservat. Det handlar främst om gamla militärbaser från kalla krigets tid som nu åter blir naturens domäner. Bra tänkt där av tyskarna. Nu kan örnar, fladdermöss, hackspettar och skalbaggar av alla dess slag frodas och växa i dessa områden istället för betong och skräp från en svunnen tid (The Independent).

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan kom till Bryssel för att söka militärt och finansiellt stöd från Nato och EU. Det fick han inte (DN). Bra. Bryt med Turkiet helt!

Över 2000 namnunderskrifter mot privatisering. Vårdpersonalen på Strömsborgs äldreboende i Motala har samlat in över 2000 namnunderskrifter i protest mot att privatisera boendet. Samtidigt menar ansvarig politiker att beslutet togs för snabbt. I kväll planerar personalen att finnas på kommunfullmäktige för att förmå politikerna att dra tillbaka beslutet (svt). Privatiseringarna generellt i Sverige har varit katastrofala. Sluta genast! Höj skatten för de rikaste istället så att den offentliga sektorn går att finansiera och bygga ut.

2,5 miljoner kronor. Det är Boverkets bidrag till Teater Sagohusets nya lokal i Lund. – Vi siktar på att kunna öppna i december i år, säger Leila Åkerlund, glad teaterchef och konstnärlig ledare (SDS). Det kom inte en dag för tidigt, teatern har fått vänta alldeles för länge. Grattis!

Konsten: Constantin Piliuta: Spring, 1990.


springtime-1990.jpg!Large.jpg


***

Boktips: Jonathan Lundberg: Sverigevänner. Piratförlaget 2019. Om 4chan, trollkulturen och SDs roll på nätet. Den trojanska dalahästen pryder omslaget.

 ***

Citatet: ”Men Lund blev en nazifri zon”. — Petter Larsson i Sydsvenskan om Karl XII-aktionerna 1991 och 2008.

   ***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: