Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DET SVARTA FÅRET.

Bernie Sanders har vunnit tre av de första fyra primärvalen. Han har momentum på Super Tisdag – inte Joe Biden, skriver Jacobin Magazine.

Den kinesiska regimen förtrycker nu den uighuriska minoriteten på samma sätt som man sedan länge förtryckt tibetanerna, med våldsam assimilering.”Vi har ingen koppling till kineserna. Vi ser inte kinesiska ut, vi talar inte samma språk och vi äter inte samma mat. Och vi är muslimer, vi tror på Allah. Kineserna tror bara på pengar” säger en uighur. I allt fler ”omskolningsläger” interneras miljoner uighurer under drakoniska förhållanden (Huffington Post). https://www.huffpost.com/entry/who-are-uighurs-china-muslim-detention-million_n_5b7195cee4b0ae32af9a085a

Här har vi en integrationspolitik som borde tilltala SD.

Och här är en som inte vill vara sämreJimmie Åkesson delar ut flygblad i Turkiet – vill stoppa flyktingar. ”Sverige är fullt”. Det är budskapet som SD-ledaren sprider till migranter i Turkiet (ETC). Ja, här är för många SD:are, annars är det OK.

Mera SD: ”Radio- och TV-journalister som gör reportage som på något sätt kan tolkas som kritiskt mot SD ’Måste kunna få sparken’ som Linus Bylund uttrycker sig. Jag vet inte om det ingår att journalister och reportrar som sänder inslag som gynnar SD ska belönas med löneökningar och bonus?” skriver Sven Tycker.


anti.jpg

AFA Skåne: Hör av er till Swish och understryk det orimliga i att de tillhandahåller odeklarerade inkomstkällor för nazistisk verksamhet! Mail: kundtjanst@getswish.seFacebook Messenger: Swish (@getswish)#svpol #antifa #säkpol #inganazister

Konsten: Det svarta fåret.


svartfacc8ar.jpg


***

Citatet: ”Arbetarrörelsen borde erkänna den autonoma rörelsens viktiga funktion”. — Jon Bergman i Flamman Nr 34, 27/8 2014.

  lovepeace-jp.jpeg

 

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 4 mars, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: