Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BERNIE KAN FORTFARANDE VINNA.

Egentligen är det ett under att jag lever. 1918 dödade Spanska Sjukan 100 miljoner. Min far fick den vid två års ålder. Min farfar matade honom med varm champagne som skulle svetta ut viruset. Det fungerade, han blev frisk och här är jag nu. Coronaviruset är inte hälften så potent, jag överlever nog den också om så skulle vara. Paniken verkar mycket farligare än denna influensa, och ett vaccin är på ingång.

Bernie Sanders kan fortfarande vinna nomineringen och presidentposten (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2020/03/bernie-sanders-can-still-win-matt-karp-joe-biden-democrat

Mycket tyder på att Sverige är det incel-tätaste landet i världen. Det slår FOI fast i en ny rapport. Själv tror jag att orsaken är den tilltagande sexualfientligheten i samhället, utseendefixeringen, stigmatiseringen av manliga egenskaper, kvinnohatet och den kontaktlösa alienationen hos både kvinnor och män. Mycket sorgligt. I själva verket finns det nog någon för alla – åtminstone i ett bättre organiserat  samhälle.

Jimmie Åkesson (SD) är vid grekisk-turkiska gränsen och delar ut avskräckande flygblad till flyktingar. Nu polisanmäler advokaten Behrang Eslami SD-ledaren för osant intygande. – En förundersökningsledare blev direkt inkopplad, säger Eslami (AB).

Under mandatperioden 2014–2018 har SD-företrädare spridit hat och rasism som inget annat riksdagsparti. VIDEO: FYRA ÅR AV HAT. https://expo.se

Konsten: Inte rasist, men…


84965340_2323206764446751_7327472227136307200_n.jpg

***

Citatet: ”SD:s förslag till nytt principprogram – under etiketten ‘socialkonservatism’ – är endast ett försök att skapa en smaklig och samman­hållande ideologi för att motivera partiets invandringskritik och strävan efter svenskhetens bevarande. Medborgarna delas i programförslaget in i tre kategorier som närmast liknar ett utkast till en apartheidstat.” — Mats Lindberg, prof. i statskunskap, om Sverigedemokraterna, 2011.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 4 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: