Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

OH MY GOD!

Bernie Sanders som själv har judiskt påbrå, kallar Netanyahu för en reaktionär rasist (Huffington Post). Han kunde inte ha mera rätt. Men det får man inte säga i USA.

Idlib: På ena sidan står Nato, Turkiet och rebellerna, och bland dem finns jihadister med kopplingar till Al Qaida. På andra sidan den syriska regimen, Ryssland och Iran. Och mitt emellan står flyktingarna. Bryt med Turkiet, Sverige! Bryt med Turkiet, EU!

Är du nyfiken på hur Sverige skulle se ut om Sverigedemokraterna och Moderaterna får makten? Då behöver du inte undra länge till. Sedan ett år tillbaka lever nämligen 15600 svenskar under ett sådant styre i Hörby. Resultatet? Alla förvaltningschefer inom kommunen har sagt upp sig, anställda vittnar om mobbning och Arbetsmiljöverket är inkopplat. I längden är det invånarna som får betala det högsta priset, skriver AB i sin ledare. https://www.aftonbladet.se/ledare/a/K3744G/nu-vet-vi-hur-sd-och-m-vill-styra-sverige

Vi har tidigare bloggat om åldringsvårdskatastrofen i Lomma som fick kommunen att återkommunalisera verksamheten. Nu skriver Sydsvenskan: ”Vårdbolaget Frösunda har utsatt gamla för vanvård. Samtidigt använder bolaget skattepengar för att betala till riskkapitalister. Några miljoner har gått till Jan Emanuel Johanssons Rolls Royce”. När blir det slut på den nyliberala privatiseringshysterin? Det finns inte ett enda exempel på en privatisering av välfärden som inneburit förbättringar – annat än för ägarna.

Skandal är bara förnamnet. Återkommunalisera all privat verksamhet inom vård, skola och omsorg och förbjud vinster i den offentliga sektorn! Nu!

Lunds Kommun har felaktigt betalat tre fakturor på 3,7 miljoner till ett företag i Stockholm, och Lunds skattebetalare får antagligen inte tillbaka pengarna.


byracc8akrat.jpg

 


Rektorn Mattias Liedholm som inte velat införa slöjförbud på sin skola i Skurup slutar nu som politiker. Han har varit företrädare för Moderaterna i Region Blekinge och Karlskrona kommun och lämnar nu även sitt parti (svd). Ett bra beslut, men – en moderat med samvete – kors i taket!


omg.jpg


Konsten: Sean Scully: Målning, 2020. Ja, det finns faktiskt måleri i konsten fortfarande. Världsberömt som i detta fall.


seanscully.jpeg

***


Citatet: ”Varje människa borde vara i ett tillstånd av nåd. Om hon är i ett tillstånd av nåd är hon herre över hela världen och allt vad däri ingår. Därför bör varje människa vara herre över hela världen. Men eftersom det finns många människor kan ett sådant förhållande inte existera om inte allting ägs av alla i förening. Därför bör allt vara gemensamt.” — John Wycliffe (13241384) engelsk teolog.

***

Boktips: Palm/Ulvenlöv/Larsson: ”Utan ånger: Gustaf Ekström – SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna”, 2020.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: