Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ATT VARA HOPPFULL.

Trump: Viruset är Demokraternas nya bluff (svd). https://www.svd.se/trump-viruset-ar-demokraternas-nya-bedrageri

Vem är bluffen egentligen? Epedemiförnekaren Trump, och fascisten Erdogan, som nu hänsynslöst utnyttjar flyktingarna mot Europa i sitt politiska spel.

Nordisk Styrka leker revolution i Näverkärret. För ett par dagar sen skrev Expo en artikel 657e6d79a8664c0e91e05f3852c192b7.jpgom att naziorganisationen Nordisk Styrka har köpt ett hus någonstans i skogen i Västmanland. Vi kan nu avslöja att huset ligger i Näverkärr. Adressen är Näverkärret 41, Kolsva med fastighetsbeteckningen Lindesberg Morskoga 2:6. Ägaren till huset är den fd NMR medlemmen Patrick Christensson (numera medlem i Nordisk Styrka). Nazzarnas försök att gömma sig i skogen och livea vit revolution har ännu en gång misslyckats.  — Anne Tifa. https://gatorna.info/threads/nordisk-styrka-leker-revolution-i-naverkarret-2542/een 

”SD betalar hotell och mat för honom tills kommunen tar tag i hans problem.”, så skrev SD-riks efter att Joakim Lamotte uppmärksammade situationen för äldre hemlösa i Trelleborg. Vad Sverigedemokraternas riksorganisation inte nämnde är att SD styr Trelleborgs kommun sedan oktober 2018 (Aktuellt Fokus).

Svt play har en intressant dokumentär om den berömde irländske konstnären Sean Scully. Abstrakt konst innehåller allt, menar han. Känd för sina randiga målningar. Född fattig och numera rik; en ostoppbar målare. Rent måleri! https://www.svtplay.se/video/25664272/sean-scully-den-ostoppbara-malaren

Konsten: Hoca Ali Riza: Manzara landscape, 1898.


manzara-landscape-1898.jpg

***

Citatet: ”Att vara hoppfull i dåliga tider är inte dumt och romantiskt. Det bygger på det faktum att mänsklig historia är en historia inte bara av grymhet utan också av medkänsla, offervilja, mod, vänlighet. Det vi väljer att betona i denna komplexa historia kommer att avgöra våra liv. Om vi bara ser det värsta, förstör vi vår förmåga att göra någonting. Om vi kommer ihåg de här tiderna och platserna – och det finns så många – där människor har uppträtt magnifikt, ger detta oss energi att agera, och åtminstone möjligheten att skicka den här snurrande världen i en annan riktning. Och om vi gör det, behöver vi inte vänta på någon stor utopisk framtid. Framtiden är en oändlig följd av nutider och att leva nu som vi tror att människor bör leva, trots allt som är dåligt omkring oss, är i sig en fantastisk seger. ”  – Howard Zinn (1922-2010) historiker.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 mars, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: