Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VÅREN ÄR HÄR…?

Väldigt bra att Februari är slut tycker jag. Snön i Skåne kommer i Mars om den alls kommer. Men nu har våren anlänt har jag bestämt! Och dagarna är ljusare.

Färre nya coronavirusfall i Kina. Både antalet nya smittade av det nya coronaviruset och antalet nya dödsfall av smittade minskar i Kina. Samtliga smittade i Vietnam har friskförklarats.

Planka.nu har länge drivit kravet på nolltaxa. Flera europeiska städer har infört det, och nu blir Luxemburg först med nolltaxa i hela landet. När kommer denna självklara reform till Sverige? Kan Public Service gå över skatten kan kollektivtrafiken göra det också. Bra för miljön och ett attraktivt alternativ till privatbilism. Planka.nu kommer att vinna i längden trots att de nu jagas av väktare.

Expo kan nu avslöja att nazistiska Nordisk styrka – utbrytarna som lämnade Nordiska motståndsrörelsen för att skapa en ”kamporganisation” – bedriver sin verksamhet från en byggnad som tidigare var ett församlingshus i glesbygden mellan Lindesberg och Köping (Expo). https://expo.se/2020/02/har-ar-nordisk-styrkas-organisationshus

Linus Bylund (sd) vill att journaliser han anser ”partiska” ska kunna straffas. Vilket så klart bäddar för diktatur. Stryk ”demokraterna” ur ”Sverigedemokraterna”! Tipstack Channa Bankier.

Om de enda röster som räknades tillhörde unga kvinnor – 18 till 29 år – skulle Vänsterpartiet vara riksdagens största parti med 23,9 procent av väljarstödet. Socialdemokraterna skulle med 18,0 procent vara det näst största (SDS). Dags att dra in rösträtten för män?

Konsten: S. Jacobson: Hardedge. opp/digital art 2019.


hardedge17.jpg

***

Citatet: ”Plankning är mitt fritidsintresse”. —  Mira Salo, Miss Finland 2004.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 29 februari, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: