Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TURKIET UT UR SYRIEN!

Striderna i syriska Idlib kan bli en katastrof för den turkiska regeringen. Samtidigt ger Turkiet flyktingar fri lejd att ta sig över gränsen till Europa (svt).


1527861012.jpeg


Den enda realistiska lösningen. Kapitalismens vinstproduktion har från början handlat om att utnyttja naturens ”fria” naturresurser. Mänskligheten lever i en relation med naturen, och kapitalismens kvävning av naturen hotar inte bara växter, insekter och djur utan människans själva existens. Miljökatastrofen är en produkt av det kapitalistiska produktionssystemet. Medan miljörörelserna i dag är ett svar på verkliga motsägelser i systemet, låtsas de att det finns en lösning inom systemet. Sanningen är dock att dessa problem inte kan lösas medan vi fortsätter att producera för vinst. 

Att försöka reformera delar av kapitalismen medan produktionen för profit kvarstår kan bara leda till misslyckande. Vi måste börja producera för mänskliga behov på ett globalt planerat sätt. Detta betyder att detta vansinniga system förkastas, vilket i sin tur betyder revolution. Revolutionen kan bara genomföras av den utnyttjade klassen, arbetarklassen, som själv lider av de värsta effekterna av miljökrisen. Problemet är politiskt: att skapa medvetenheten om behovet av revolution och bygga en politisk organisation för att uppnå detta. —Aurora nr 50 / Libcom.

Stora delar av vården och kommunerna går på knäna. Trots det tänker regeringen köpa ett nytt amerikansk missilförsvarssystem som motsvarar årslönen till 45 000 undersköterskor (Aktuellt Fokus). https://aktuelltfokus.se/regeringen-koper-missilsystem-for-45-000-underskoterske-loner%E2%80%8B/

Konsten: S. Jacobson: Red Pink Ochra. Opd 2020.


3-2.jpg


Citatet: ”Det har aldrig hänt. Ingenting har hänt. Inte ens medan det hände hände det. Det saknade betydelse. Det var ointressant. USA:s brottslighet har varit systematisk, konstant, brutal och skoningslös, men det är bara ett fåtal personer som egentligen har talat om den. USA är ändå värt en eloge. Det har utövat en absolut klinisk maktmanipulation över hela världen, samtidigt som det gett sig ut för att vara en kraft i det universella godas tjänst. Det är ett lysande, ja virtuost och synnerligen framgångsrikt hypnosnummer.” – Harold Pinter (1930-2008) i nobelprisföreläsningen 2005.

 

lovepeace-jp.jpeg

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: