Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SINN FEIN VANN PÅ IRLAND.

Med vallöften som frysta hyresnivåer, sänkning av pensionsåldern och en förmögenhetsskatt blev Sinn Féin de stora vinnarna i det irländska valet (Aktuellt Fokus).

11 personer är hittills smittade med coronavirus  i Sverige men ingen har avlidit. Situationen verkar hittills vara under kontroll.

”Jag tycker att Kommunal ska strejka eftersom politikerna inte lyssnar på oss. Nedskärningarna fortsätter och personal varslas”, förklarar undersköterskan Angela Wallin i Kommunalarbetaren.

Det är nog nu – SD:s attacker på demokratin måste stoppas. Budskapet från SD:s företrädare är glasklart. Människor i Sverige ska vara tysta när de ogillar något som SD gör. Detta är ett agerande som hör hemma i diktaturer. Det är hög tid att säga stopp. Det skriver jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) i ETC.

Jag påminns om SDs tidigare avslöjande uttalande att ”på sikt vill vi ha bort de andra partierna”  (Pavel Gamov, SD Uppsala). Ja, SD verkar faktiskt bespetsa sig på diktatur.

Malmö: En liten solidaritetshandling med de fängslade ryska anarkisterna. Natten mot den 27 februari uppmärksammades de pågående förföljelserna mot anarkister genom en liten solidaritetshandling i Malmö. På vägarna i övergångsstället under Rosengård station sprayades det med sprayfärg ”Frihet åt Nikita Emelianov och Ilya Romanov” och ”Död åt staten”. 

Aktionen undertecknades med hemsidan Naroborona.info. Hemsidan tillhör den ryska socialrevolutionära anarkistiska rörelsen Folkets Självförsvar, Narod.aya Samooborona. (gatorna.info). https://vk.com/class__war?w=wall-34380444_202949

Konsten: Henry Matisse: Destiny, 1947.


cut-outs.jpg!PinterestSmall.jpg

***

Citatet: ”Yrkesljugare”. —Albin Amelin, arbetarkonstnär,  om politiker.

lovepeace-jp.jpeg

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: