Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NY SD-SKANDAL.

På ”Dagen utan kvinnor” i Mexico den 9 mars, ska kvinnor inte gå till jobbet, inte synas i gatumiljön, inte gå och handla, inte gå till skolan. Detta som en kraftfull protest mot det ökade våldet på kvinnor (Arbetaren).

Den svensk-kinesiske bokförläggaren Gui Minhai har dömts till 10 år i fängelse i Kina för hovsam kritik i en av hans dikter och uppgifter om medlemmar i Kommunistpartiets privatliv i av honom utgivna böcker. Kina nonchalerar att han är svensk medborgare.

Den tidigare riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna Stefan Jakobsson dömdes idag för 39 fall av bedrägerier i Eskilstuna tingsrätt. Enligt domen har han bland annat låtit skattebetalarna stå för privata taxiresor och hotellövernattningar.

Åklagarämbetet meddelar att man väcker åtal mot en överkonstapel som har jobbat som lärare vid Polisyrkeshögskolan i Finland.  Åtalet gäller fall av sexuellt utnyttjande, sexuellt antastande och brott mot tjänsteplikt (Yle).

Polisen är fel ute när man jagar droganvändare med urinprover. Det anser en av världens främsta experter på området. – Straff har ingen effekt på missbruk, säger Markus Heilig, professor i psykiatri och expert på beroendesjukdomar (svt). En sjukdom kan inte vara olaglig.

Konsten: Odd Nerdrum: Drifting.


drifting-1.jpg!PinterestSmall.jpg

***

Citatet: ”Motstånd kommer att föra oss mot mer rättvisa och mer frihet men inte den okontrollerade räven-i-hönshuset-frihet som vi lever i nu, marknadens diktatur.” — Stéphan Hessel (f. 1917) Förintelseöverlevare, motståndsman, i: ”Indignez-vous”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 26 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: