Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

TRUMP GO HOME!

New Delhis gator förvandlas till ett slagfält när Trump besöker Indien. Åtminstone 11 personer har dödats i sammanstötningar i ett arbetarklassområde när president Trump turnerar i den indiska huvudstaden (New York Times). Den mannen kan bara sprida död omkring sig.

Förra året dominerades av klimatstrejker – och politiska utfästelser om miljön. Men koldioxidutsläppen från vägarna minskade enbart med två procent under förra året – långt ifrån den minskning på åtta procent per år som krävs för att klara klimatmålen (Expr). Här krävs drastiska och snabba åtgärder – totalförbud mot fossila drivmedel och en radikal minskning av biltrafiken. Slut på nöjeskörningen – endast blåljus och taxi är helt legitima.

Till alla SD:are in spe. Vi befinner oss nu på ett sluttande plan. Men inte som ni fått höra på  grund av en muslimsk komplott. Det som gör  att ni inte känner igen Sverige beror på nyliberalismens härjningar de senaste 30 åren. Låt inte Sverige glida in i fascismens mörker som Ungern och Polen just nu gör! Bara en stark, enig och uthållig vänstervåg kan återställa balansen. Och vad ni än  gör – rösta inte på SD! Då kommer snart de uniformsklädda att stövla in i våra bostäder i en gryningsräd för att fylla sina läger.

Konsten: Gudinnan Saraswati säger: Trump go home!


Unknown.jpeg

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: