Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EXTREMHÖGERN PÅ DEFENSIVEN.

Extremhögern i Tyskland är på defensiven. Den anklagas för att genom sin retorik ha uppviglat till veckans rasistiska attack i Hanau. Främlingsfientliga AFD tappar i opinionen och krav reses om att hela partiet ska övervakas (AB). Det var efterlängtat. Är det nu det vänder?

11 personer har mist sina liv efter gårdagens terrorattacker i Tyskland. Nu hyllas terroristen av svenska SD-sympatisörer i Jimmie Åkessons fanclub på Facebook.”Härligt när folk sätter sig upp mot invällarna”, ”Var är det svenska ursinnet? Gör på samma sätt”, så lyder några av kommentarerna i Jimmie Åkessons fanclub på Facebook (Aktuellt Fokus). Väcker enbart avsky hos folket. Som folksångaren och syndikalisten Woody Guthrie sa ”All ya´fascists are bound to loose!”

Varje dag gör landets väktare och ordningsvakter i snitt 800 insatser vid misstänkt brott eller ordningsstörning. Allt fler kommuner och företag väljer väktarbolag som lösning (svd). Men flera låtsaspoliser löser ingenting. Läs Kolbjörn Guwallius utmärkta bok ”Ordningsvakter. Nödlösningen som blev permanent”. Verbal förlag 2017.

Konsten: Philip Otto Runge (1777-1810). En av den romantiska konstens höjdpunkter. Läs gärna wikipedias artikel om Romantiken: https://sv.wikipedia.org/wiki/Romantikens_konst   – inte så omfattande men bra som introduktion. En nyromantik kan i bästa fall vara på väg inom nutidskonsten – det varma, mjuka och skimrande.


***

images.jpeg

***

Citatet: ”Denna grupp av mer eller mindre intelligensbefriade nätaktivister som utmärker sig av att tro på alla dumheter, sprida alla dumheter vidare och reagera mindre sansat än en gorilla”.  — Sven Tycker om SD-svansen.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 februari, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: